Forrás: Getty

Egyből kettő: térelválasztó ötletek kicsi lakásba

A klasszikus

Ha minél rövidebb időn belül van szükséged egy térelválasztóra, akkor a legegyszerűbb megoldás egy klasszikus fából vagy bambuszból készült paraván, amin a rizspapírnak köszönhetően nem lehet átlátni. Nagy előnyük ezeknek a térelválasztóknak, hogy némileg átengedik a fényt, épp ezért tökéletes választásnak bizonyulnak kis helyiségekben is.

A praktikus

Nincs olyan lakás, ahol ne lenne szükség egy polcrendszerre, amin nem csak könyveket lehet tárolni, de dekorációkat is rá lehet pakolni. Ezeket a bútorokat azonban térelválasztóként is lehet használni. Előnyük, hogy mindkét oldalról jól néznek ki, és könnyen hozzáférhetők.

Tipp: Ne pakold nagyon tele a polcokat, ugyanis akkor enyhén nyomasztó hatása lesz a térelválasztónak, továbbá optikailag is kicsinyíti a szobát.

Kényelem

A különféle textilek sokkal barátságosabbá és kényelmesebbé varázsolják az adott szobát. Amennyiben szükséged van egy térelválasztóra, akkor épp emiatt ajánlott egy függönyben gondolkoznod. Nem csupán egyszerű felszerelni, de még otthonosabb hangulatot is teremt. Kicsi helyiségek esetén arra figyelj, hogy világos vagy átlátszó anyagot válassz – például lent.

Szobanövények

A növények elengedhetetlen kellékei egy otthonnak, hiszen élettel töltik meg a teret. Másik előnyük, hogy akár térelválasztóként is lehet őket használni. Ehhez mindössze pár nagyobb méretű cserepesre lesz szükséged, amiket egymás mellé teszel a képzeletbeli zónahatáron.

Ruhaállvány

Egy kis lakásban kevés hely van a ruhák tárolására, így egyes darabokat gyakran egy ruhaállványon kell tárolni. Ilyen esetben nyugodtan használd a ruhaállványt térelválasztóként, így két legyet ütsz egy csapásra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.