Egyből kettő: térelválasztó ötletek kicsi lakásba

Egyből kettő: térelválasztó ötletek kicsi lakásba

Egy kis lakásban gyakran több funkciónak kell megfelelnie egy szobának: például a nappali egyben a dolgozószoba is. Ilyenkor jól jön egy térelválasztó, amivel legalább fel tudjuk osztani a teret, illetve el tudunk rejteni mögötte bizonyos dolgokat – például egy rendetlen íróasztalt.

Ötletládához ad!

A klasszikus

Ha minél rövidebb időn belül van szükséged egy térelválasztóra, akkor a legegyszerűbb megoldás egy klasszikus fából vagy bambuszból készült paraván, amin a rizspapírnak köszönhetően nem lehet átlátni. Nagy előnyük ezeknek a térelválasztóknak, hogy némileg átengedik a fényt, épp ezért tökéletes választásnak bizonyulnak kis helyiségekben is.

A praktikus

Nincs olyan lakás, ahol ne lenne szükség egy polcrendszerre, amin nem csak könyveket lehet tárolni, de dekorációkat is rá lehet pakolni. Ezeket a bútorokat azonban térelválasztóként is lehet használni. Előnyük, hogy mindkét oldalról jól néznek ki, és könnyen hozzáférhetők.

Tipp: Ne pakold nagyon tele a polcokat, ugyanis akkor enyhén nyomasztó hatása lesz a térelválasztónak, továbbá optikailag is kicsinyíti a szobát.

Kényelem

A különféle textilek sokkal barátságosabbá és kényelmesebbé varázsolják az adott szobát. Amennyiben szükséged van egy térelválasztóra, akkor épp emiatt ajánlott egy függönyben gondolkoznod. Nem csupán egyszerű felszerelni, de még otthonosabb hangulatot is teremt. Kicsi helyiségek esetén arra figyelj, hogy világos vagy átlátszó anyagot válassz – például lent.

Szobanövények

A növények elengedhetetlen kellékei egy otthonnak, hiszen élettel töltik meg a teret. Másik előnyük, hogy akár térelválasztóként is lehet őket használni. Ehhez mindössze pár nagyobb méretű cserepesre lesz szükséged, amiket egymás mellé teszel a képzeletbeli zónahatáron.

Ruhaállvány

Egy kis lakásban kevés hely van a ruhák tárolására, így egyes darabokat gyakran egy ruhaállványon kell tárolni. Ilyen esetben nyugodtan használd a ruhaállványt térelválasztóként, így két legyet ütsz egy csapásra.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin