Forrás: Getty

Csodaszép étkező ötletek képekkel – Meríts inspirációt profi megoldásokból

Az étkezők már közel sem csak a praktikumról szólnak, a lakberendezők előszeretettel hoznak ki ebből a helyiségből is igazi különlegességeket. Meríts ötletet a következő inspiráló megoldásokból, hogy a te étkeződ se csak egy hasznos tér legyen, hanem a szemet is gyönyörködtesse!

  • Skandináv étkező

Fényes, tágas, natúr színpaletta és sok fa – ez mind a skandináv étkező ismérve. Szuper választás, ha valami átlagosra, mégis szépre vágysz. A dekorációval sem kell bajlódnod, hiszen a skandináv stílus minimalista elveket vall a díszítés téren. Néhány cserepes növény vagy egy friss csokor virág, és kész is az étkező.  

  • Vidám, otthonos étkező

Dobd fel az étkezőt egy színes fallal! Az is érhető, ha semleges, visszafogott falszíneket választottál, ám ha valami extrára vágysz, ragadj ecsetet (vagy hengert), és fesd feltűnő, vidám árnyalatúra az egyik falat.

  • Elegáns minimalizmus

Te is a rattan szerelmese vagy? Akkor válassz minimalista stílust az étkezőbe, ahol tökéletesen fognak mutatni a rattan bútoraid. Ne vidd túlzásba a dekort, a falra csak néhány kép kerüljön, az asztalra pedig maximum apró dísztárgyak.

  • Királyi elegancia

Szeretnéd otthonodban úgy érezni magad, mintha saját palotád lenne? Az étkező pont az a helyiség, ahol tudod növelni a pompát. Egy óriási csillár, egy falfestmény vagy az antik gyertyatartók szinte már-már királyi hangulatot teremtenek.

  • Modern farmház

A lakberendezők egyszerűen nem tudnak leállni az olyan étkezőkkel, melyek a modern és a rusztikus vonalat is képviselik. A fa bútorok és az üvegezett vitrinek tipikusan antik darabok, ám világos színük miatt modern az összhatás.

  • Étkező a sarokban

Ha nincs egy egész helyiség az étkezésnek alárendelve, akkor ezek a sarokpadok mutatós, helytakarékos megoldást jelentenek. Az ilyen megoldások mindig is különlegesnek számítottak, ráadásul fokozzák az otthonosság érzetét.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.