Forrás: Getty

"Csináld magad" szép karácsony II. – Így készíts saját kezűleg karácsonyi csillagokat

A karácsonyt megelőző időszak mindig rendkívülkülönleges. Az emberek kívül és belül is feldíszítik a házukat, sőt mi több,sokan saját magukat is ünnepi színekbe vagy mintákba öltöztetik. Egyre inkábbközponti szerepet kapnak a hangulatvilágítások és gyertyák, így még annak ismelegséggel telik meg a szíve, aki próbál ellenállni a karácsony varázsának. Aboltok polcai természetesen telis-tele vannak szebbnél szebb dekorációkkal,melyekből nyugodtan csemegézhetünk, de azért próbáljunk minél több dekort ésdíszt saját magunk megalkotni. Jelen esetben a karácsonyi csillagokelkészítését szeretnénk bemutatni.

Hozzávalók

  • Egy ötágú csillag sablonja (eztakár mi magunk is megrajzolhatjuk)
  • Papír hajtogatáshoz
  • Ceruzák
  • Színes ceruzák
  • Olló
  • Cérna
  • Arany festék

Elkészítés

A legegyszerűbben úgy tudjuk elkészíteni a csillagot, ha letöltünk és kinyomtatunk egy szimmetrikus ötágú csillagot, de természetesen mi magunk is megrajzolhatjuk (esetleg megszerkeszthetjük) a sablont. Ha ezzel megvagyunk, akkor színezzük ki vagy díszítsük különféle mintákkal, majd a vonal mentén vágjuk ki. Ezt követően középen hajtsuk össze, azaz félbe, a csillagot úgy, hogy 2-2 ága fedje egymást, az ötödik pedig félbehajtódjon. Ezt a hajtogatást ötször kell megismételnünk azért, hogy mindegyik ága sorra kerüljön. Ezután már jól láthatóak lesznek a hajtások, és úgy rendezzük el a csillag ágait, ahogy később is lesznek. A csúcsa mindenféleképpen felfelé mutasson. Ha szeretnénk, akkor arany festékkel is lefújhatjuk, és egy tű és cérna segítségével felakaszthatjuk a fára, rögzíthetjük a plafonra, de akár egy komódra vagy asztalra is letehetjük.

Nézegess pár gyönyörű darabot a galériában:

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.