“Csináld magad” szép karácsony II. – Így készíts saját kezűleg karácsonyi csillagokat

“Csináld magad” szép karácsony II. – Így készíts saját kezűleg karácsonyi csillagokat

A karácsonyi díszek barkácsolásával nem csak a szívünkben és a lelkünkben teremtünk ünnepi hangulatot, hiszen a végeredménnyel az otthonunkat is hangulatosabbá tudjuk varázsolni. Cikkünkben eláruljuk, hogyan tudunk saját magunk gyönyörű karácsonyi csillagokat készíteni, hogy ne a boltit kelljen megvásárolnunk.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A karácsonyt megelőző időszak mindig rendkívülkülönleges. Az emberek kívül és belül is feldíszítik a házukat, sőt mi több,sokan saját magukat is ünnepi színekbe vagy mintákba öltöztetik. Egyre inkábbközponti szerepet kapnak a hangulatvilágítások és gyertyák, így még annak ismelegséggel telik meg a szíve, aki próbál ellenállni a karácsony varázsának. Aboltok polcai természetesen telis-tele vannak szebbnél szebb dekorációkkal,melyekből nyugodtan csemegézhetünk, de azért próbáljunk minél több dekort ésdíszt saját magunk megalkotni. Jelen esetben a karácsonyi csillagokelkészítését szeretnénk bemutatni.

Hozzávalók

  • Egy ötágú csillag sablonja (eztakár mi magunk is megrajzolhatjuk)
  • Papír hajtogatáshoz
  • Ceruzák
  • Színes ceruzák
  • Olló
  • Cérna
  • Arany festék

Elkészítés

A legegyszerűbben úgy tudjuk elkészíteni a csillagot, ha letöltünk és kinyomtatunk egy szimmetrikus ötágú csillagot, de természetesen mi magunk is megrajzolhatjuk (esetleg megszerkeszthetjük) a sablont. Ha ezzel megvagyunk, akkor színezzük ki vagy díszítsük különféle mintákkal, majd a vonal mentén vágjuk ki. Ezt követően középen hajtsuk össze, azaz félbe, a csillagot úgy, hogy 2-2 ága fedje egymást, az ötödik pedig félbehajtódjon. Ezt a hajtogatást ötször kell megismételnünk azért, hogy mindegyik ága sorra kerüljön. Ezután már jól láthatóak lesznek a hajtások, és úgy rendezzük el a csillag ágait, ahogy később is lesznek. A csúcsa mindenféleképpen felfelé mutasson. Ha szeretnénk, akkor arany festékkel is lefújhatjuk, és egy tű és cérna segítségével felakaszthatjuk a fára, rögzíthetjük a plafonra, de akár egy komódra vagy asztalra is letehetjük.

Nézegess pár gyönyörű darabot a galériában:

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin