“Csináld magad” szép karácsony II. – Így készíts saját kezűleg karácsonyi csillagokat

“Csináld magad” szép karácsony II. – Így készíts saját kezűleg karácsonyi csillagokat

A karácsonyi díszek barkácsolásával nem csak a szívünkben és a lelkünkben teremtünk ünnepi hangulatot, hiszen a végeredménnyel az otthonunkat is hangulatosabbá tudjuk varázsolni. Cikkünkben eláruljuk, hogyan tudunk saját magunk gyönyörű karácsonyi csillagokat készíteni, hogy ne a boltit kelljen megvásárolnunk.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A karácsonyt megelőző időszak mindig rendkívülkülönleges. Az emberek kívül és belül is feldíszítik a házukat, sőt mi több,sokan saját magukat is ünnepi színekbe vagy mintákba öltöztetik. Egyre inkábbközponti szerepet kapnak a hangulatvilágítások és gyertyák, így még annak ismelegséggel telik meg a szíve, aki próbál ellenállni a karácsony varázsának. Aboltok polcai természetesen telis-tele vannak szebbnél szebb dekorációkkal,melyekből nyugodtan csemegézhetünk, de azért próbáljunk minél több dekort ésdíszt saját magunk megalkotni. Jelen esetben a karácsonyi csillagokelkészítését szeretnénk bemutatni.

Hozzávalók

  • Egy ötágú csillag sablonja (eztakár mi magunk is megrajzolhatjuk)
  • Papír hajtogatáshoz
  • Ceruzák
  • Színes ceruzák
  • Olló
  • Cérna
  • Arany festék

Elkészítés

A legegyszerűbben úgy tudjuk elkészíteni a csillagot, ha letöltünk és kinyomtatunk egy szimmetrikus ötágú csillagot, de természetesen mi magunk is megrajzolhatjuk (esetleg megszerkeszthetjük) a sablont. Ha ezzel megvagyunk, akkor színezzük ki vagy díszítsük különféle mintákkal, majd a vonal mentén vágjuk ki. Ezt követően középen hajtsuk össze, azaz félbe, a csillagot úgy, hogy 2-2 ága fedje egymást, az ötödik pedig félbehajtódjon. Ezt a hajtogatást ötször kell megismételnünk azért, hogy mindegyik ága sorra kerüljön. Ezután már jól láthatóak lesznek a hajtások, és úgy rendezzük el a csillag ágait, ahogy később is lesznek. A csúcsa mindenféleképpen felfelé mutasson. Ha szeretnénk, akkor arany festékkel is lefújhatjuk, és egy tű és cérna segítségével felakaszthatjuk a fára, rögzíthetjük a plafonra, de akár egy komódra vagy asztalra is letehetjük.

Nézegess pár gyönyörű darabot a galériában:

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin