“Csináld magad” szép karácsony II. – Így készíts saját kezűleg karácsonyi csillagokat

“Csináld magad” szép karácsony II. – Így készíts saját kezűleg karácsonyi csillagokat

A karácsonyi díszek barkácsolásával nem csak a szívünkben és a lelkünkben teremtünk ünnepi hangulatot, hiszen a végeredménnyel az otthonunkat is hangulatosabbá tudjuk varázsolni. Cikkünkben eláruljuk, hogyan tudunk saját magunk gyönyörű karácsonyi csillagokat készíteni, hogy ne a boltit kelljen megvásárolnunk.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A karácsonyt megelőző időszak mindig rendkívülkülönleges. Az emberek kívül és belül is feldíszítik a házukat, sőt mi több,sokan saját magukat is ünnepi színekbe vagy mintákba öltöztetik. Egyre inkábbközponti szerepet kapnak a hangulatvilágítások és gyertyák, így még annak ismelegséggel telik meg a szíve, aki próbál ellenállni a karácsony varázsának. Aboltok polcai természetesen telis-tele vannak szebbnél szebb dekorációkkal,melyekből nyugodtan csemegézhetünk, de azért próbáljunk minél több dekort ésdíszt saját magunk megalkotni. Jelen esetben a karácsonyi csillagokelkészítését szeretnénk bemutatni.

Hozzávalók

  • Egy ötágú csillag sablonja (eztakár mi magunk is megrajzolhatjuk)
  • Papír hajtogatáshoz
  • Ceruzák
  • Színes ceruzák
  • Olló
  • Cérna
  • Arany festék

Elkészítés

A legegyszerűbben úgy tudjuk elkészíteni a csillagot, ha letöltünk és kinyomtatunk egy szimmetrikus ötágú csillagot, de természetesen mi magunk is megrajzolhatjuk (esetleg megszerkeszthetjük) a sablont. Ha ezzel megvagyunk, akkor színezzük ki vagy díszítsük különféle mintákkal, majd a vonal mentén vágjuk ki. Ezt követően középen hajtsuk össze, azaz félbe, a csillagot úgy, hogy 2-2 ága fedje egymást, az ötödik pedig félbehajtódjon. Ezt a hajtogatást ötször kell megismételnünk azért, hogy mindegyik ága sorra kerüljön. Ezután már jól láthatóak lesznek a hajtások, és úgy rendezzük el a csillag ágait, ahogy később is lesznek. A csúcsa mindenféleképpen felfelé mutasson. Ha szeretnénk, akkor arany festékkel is lefújhatjuk, és egy tű és cérna segítségével felakaszthatjuk a fára, rögzíthetjük a plafonra, de akár egy komódra vagy asztalra is letehetjük.

Nézegess pár gyönyörű darabot a galériában:

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp A teregetés legjobb időpontja – Így sokkal gyorsabban fognak száradni a ruhák

Akinek nincs szárítógépe, annak ősszel és télen igencsak nagy kihívás a teregetés, hiszen a frissen mosott ruhák sokkal lassabban száradnak mint tavasszal vagy nyáron. Cikkünkben eláruljuk, hogy mikor érdemes mosni annak érdekében, hogy a hidegebb évszakokban minél gyorsabban száradjanak meg a ruhák.

Tipp Így segítsz a kertedbe költözött madarakon a hidegebb hónapokban

Rendszeresen eteted a madarakat? Mutatjuk, mit tudsz tenni értük a leghidegebb hónapok alatt.

Tipp 2022 legszebb konyhai trendjei

Minden év új trendeket hoz magával, így 2022 is. Ha kíváncsi vagy, hogy idén mik lesznek a konyhatrendek, akkor görgess lejjebb!

Tipp Csokifoltok eltávolítása – Ezekkel a praktikákkal biztosan sikerül!

Legyünk őszinték! A csokifoltok nem csak a gyerekes családoknál jelentenek problémát, hiszen a felnőttek is előszeretettel esznek csokoládét – ahogy ők is könnyedén összekenhetik a ruhájukat. Cikkünkben megosztunk pár szuper trükköt, melyeknek hála hamar eltüntethetjük ennek nyomait.

Tipp 2022-ben ez a 3 lakberendezési trend fog mindenhonnan visszaköszönni

Egy biztos: 2022-ben a kényelem áll a középpontban, így minden trend ennek lesz alárendelve. Következzen 3 olyan, ami mellett nem fogunk tudni elmenni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin