Forrás: Getty

Az első legyen különleges – Így rendezd be első saját otthonod stílusosan, fillérekből

1. Bútorok helyett

Nem mindig az a legjobb megoldás, ha úgy öltöztetünk fel egy helyiségeket, hogy bútorokkal eltakarjuk a falakat. Sokkal vagányabb például, ha színes képekkel, nekünk tetsző üzenetetekkel vagy emlékként őrzött belépőjegyekkel teleragasztgatjuk azt.

2. Valami plusz – másodkézből

Elengedhetetlen, hogy otthonunk saját stílussal rendelkezzen, amihez szükségünk lesz karakteres berendezési tárgyakra, apró dekorációs elemekre. Ebből a szempontból a bolhapiacok igazi kincsesbányák, ha szánunk rá elég időt, biztosan találunk majd valami valóban egyedit.

3. “Csináld magad” dekoráció

Ahol csak lehet, készítsük saját kezűleg a dekorációt. Könyvekből, az internetről vagy barátoktól számtalan inspirációt, ötletet, trükköt leshetünk el, a pénztárcánk szempontjából pedig egyáltalán nem mindegy, hogy csak az alapanyagokat vagy kész dekorációs elemeket kell megvásárolnunk.

4. Hosszú távra tervezzünk

Ha van rá esély, hogy belátható időn belül újra költözünk, csak olyan bútorokat vásároljunk, amelyeket könnyen viszünk majd magunkkal tovább. Így például egy extra nagy méretű szőnyeg jól mutathat jelenlegi nappalinkban, de könnyen elképzelhető, hogy a következő lakásban már nem lesz olyan helyiség ahol elfér.

5. Faldíszítés festékszóróval

Lakásunk akkor válik igazán otthonná is, ha egyedivé, személyre szabottá varázsoljuk. Ebben sokat segíthet a falak hozzánk illő dekorációja. Nem kell azonban feltétlenül elegáns galériákat felkeresnünk ehhez, ha van otthon egy jó festékszórónk, csodát művelhetünk a falakkal.

6. Két legyet egy csapásra

Sok pénzt takaríthatunk meg, ha új otthonunk berendezése során olyan tárgyakat vásárolunk, amelyek egynél több funkciót képesek ellátni egyidejűleg. Ilyen lehet például egy jól kialakított dohányzóasztal, ami adott esetben ülőhelyként is szolgálhat vendégeink számára.

7. Matracot csak minőségit

A költözés maga alapvetően komoly kiadásokkal jár, az új lakás berendezése jelentős összegekre is rúghat. Fontos tehát az okos gazdálkodás. Egy dolgon azonban semmiképpen ne spóroljunk: a matrac minőségén, vele együtt pedig az egészségünkön.

8. Berendezés másodkézből

A rokonok vagy jó barátok garázsában biztosan lapulnak olyan berendezési vagy dekorációs tárgyak, melyeknek mi nagy hasznát vesszük első lakásunkban. Jó állapotú bútorok, szögről leakasztott festmények vagy használaton kívüli szőnyegek mind új életre kelhetnek nálunk.

9. Tárolás kreatívan

Ha az első otthonunk meglehetősen kicsi, törekedjünk a okos megoldásokra – különösen a tárolásnál. Míg a nagyobb dolgainkat tarthatjuk dobozokban az ágy alatt, addig az ékszereket és smink kellékeket nyugodt szívvel hagyjuk szem előtt.

10. Zsebbarát alapvetések

Ha saját otthonba költözöl a papírtányérokat és az eldobható evőeszközöket ideje magad mögött hagynod. Nem kell azonban rögtön porcelán étkészlettel felszerelnünk a konyhát, szerencsére számos alternatíva létezik a két véglet között. A lényeg: tiszteljük meg első saját konyhánkat azzal, hogy valódi dolgokkal töltjük fel a szekrényeket és polcokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.