A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

A home office-t lehet imádni vagy utálni, ám tény, hogy szuperül tud működni, ha teszünk érte. Sokan hiányolják a kollégák vagy az irodák mozgalmas atmoszféráját, ám szerencsére pár kiegészítővel megidézhetjük ezt magunknak odahaza is. Íme, pár példa, hogyan teheted komfortosabbá a dolgozószobát a vidámabb munkaórák jegyében.

Ötletládához ad!

1. Kényelmes szék

A kényelmes szék teljesen nyilvánvaló eleme az összes dolgozószobának, mégis ezzel gyűlik meg a legtöbb bajunk. Ennek oka, hogy a testünk változik, esetleg fáj a nyakunk egy rossz éjszaka után. Ezért egy szék nem akkor kényelmes, ha fél percig jót ülünk rajta az üzletben, hanem akkor, ha sok helyen állítható, hogy mindig az aktuális igényeinkhez tudjuk igazítani.

2. Motiváció

A profik egy része óva int a túl sok személyes kép vagy tárgy használatától a dolgozószoba dekorációjánál, ám kis mértékben kétségkívül nagyon is hasznos. A családi fotók, szuvenírek a legutóbbi nyaralásokról vagy az álom autó képe eszünkbe juttatja a nehéz pillanatokban, hogy miért is dolgozunk olyan keményen a hétköznapokban. A képeket elnézve a jó hangulaton kívül motivációt is kapunk, hogy továbbra is keményen dolgozzunk a céljainkért.

3. Természetes fény

Bizonyított tény, hogy a napfény pozitívan befolyásolja a hangulatunkat. Azon kívül, hogy világos függönyöket választunk a dolgozószobába és szabadon hagyjuk az ablakokat, tükrökkel tudjuk még fokozni a természetes fény mennyiségét. Bár a dolgozószobákban ez nem gyakori kiegészítő, elegáns megoldás az üres falfelületek felszámolására is.

4. Növények

A vidám munkahely egyszerű kiegészítői a növények. Üde színfoltot jelentenek és élettel töltik meg a teret. A kedvenc virágaid látványa garantáltan feldobja majd az unalmas munkával töltött órákat is.

5. Színek használata

Sokan abba a hibába esnek, hogy túl sterillé teszik a dolgozószobát. Szigorúan semleges színeket alkalmaznak, esetleg minden csak hófehért a letisztult hatás érdekében. Bár ez szuperül tud mutatni, a vidám munkatérhez szükségünk van színekre. Érdemes a kedvenc árnyalatainkat választani kiegészítők formájában– viselje magán mit például a dolgozószék, az egérpad vagy a virágcserepek. Sőt, összeköthetjük a praktikummal is: kategorizáljuk a tárolóegységeket a kedvenc árnyalatainkkal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus A napfelkelte színpalettája az év legnagyobb trendje

Egyre több olyan trend lát napvilágot, ami uralni fogja a 2023-as évet. Az egyik ilyen az otthonok színvilágát érinti, legyen szó a falakról, a bútorokról, a textilekről vagy a dekorációkról. Míg az utóbbi hónapokban főként a zöld árnyalatok domináltak a lakásokban, idén egy teljesen új színvilág nyer teret, méghozzá a napfelkelte színei. Beleértve mindent – a burgundi vöröstől kezdve a sáfránysárgán és aranysárgán át egészen az őszibarackig.

Stílus 5 egyszerűen megvalósítható ötlet a divatos otthon jegyében

A magazinok oldalain szebbnél szebb divatos otthon megoldásokat láthatsz, és mindig ámulatba ejtő, hogy micsoda összhang tud áradni egy jól átgondolt otthoni berendezéséből. Szerencsére nem atomfizika áll a divatos otthonok mögött, sőt, néhány egyszerű tipp segítségével a te otthonod is trendi lehet.

Stílus 20 nm-es lakás berendezése – 4 tipp, amivel kihozhatod a maximumot egy garzonból

Az új típusú társasházak elterjedésével sok olyan lakás születik, ami meglehetősen pici. Egy embernek ezek is elegek lehetnek, de egy 20 nm-es lakás berendezése nem egyszerű feladat. Ha te is ilyen kihívás előtt állsz, adunk 4 tippet, hogy könnyebben boldogulj.

Tipp Eltört egy pohár? Így szedj össze minden apró üvegszilánkot a földről

Amikor egy pohár vagy villanykörte eltörik, az apró üvegdarabok pillanatok alatt futnak ezerfele a padlón. Összeszedésük nem könnyű feladat, főleg, ha nincs kéznél egy porszívó, ezért minden praktika jól jön ilyenkor. Ilyet hoztunk most neked.

Gyerek Fiús szoba színek – Ezek a legtrendibb megoldások napjainkban

A fiús szoba színek már közel sem csak a kék árnyalataiból állnak, rengeteg trendi megoldás van, amiket mind a szülők, mind a gyerekek imádnak. Elhoztuk a profi lakberendezők és az Instagram kedvenc megoldásait.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin