Forrás: getty

A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

1. Kényelmes szék

A kényelmes szék teljesen nyilvánvaló eleme az összes dolgozószobának, mégis ezzel gyűlik meg a legtöbb bajunk. Ennek oka, hogy a testünk változik, esetleg fáj a nyakunk egy rossz éjszaka után. Ezért egy szék nem akkor kényelmes, ha fél percig jót ülünk rajta az üzletben, hanem akkor, ha sok helyen állítható, hogy mindig az aktuális igényeinkhez tudjuk igazítani.

2. Motiváció

A profik egy része óva int a túl sok személyes kép vagy tárgy használatától a dolgozószoba dekorációjánál, ám kis mértékben kétségkívül nagyon is hasznos. A családi fotók, szuvenírek a legutóbbi nyaralásokról vagy az álom autó képe eszünkbe juttatja a nehéz pillanatokban, hogy miért is dolgozunk olyan keményen a hétköznapokban. A képeket elnézve a jó hangulaton kívül motivációt is kapunk, hogy továbbra is keményen dolgozzunk a céljainkért.

3. Természetes fény

Bizonyított tény, hogy a napfény pozitívan befolyásolja a hangulatunkat. Azon kívül, hogy világos függönyöket választunk a dolgozószobába és szabadon hagyjuk az ablakokat, tükrökkel tudjuk még fokozni a természetes fény mennyiségét. Bár a dolgozószobákban ez nem gyakori kiegészítő, elegáns megoldás az üres falfelületek felszámolására is.

4. Növények

A vidám munkahely egyszerű kiegészítői a növények. Üde színfoltot jelentenek és élettel töltik meg a teret. A kedvenc virágaid látványa garantáltan feldobja majd az unalmas munkával töltött órákat is.

5. Színek használata

Sokan abba a hibába esnek, hogy túl sterillé teszik a dolgozószobát. Szigorúan semleges színeket alkalmaznak, esetleg minden csak hófehért a letisztult hatás érdekében. Bár ez szuperül tud mutatni, a vidám munkatérhez szükségünk van színekre. Érdemes a kedvenc árnyalatainkat választani kiegészítők formájában– viselje magán mit például a dolgozószék, az egérpad vagy a virágcserepek. Sőt, összeköthetjük a praktikummal is: kategorizáljuk a tárolóegységeket a kedvenc árnyalatainkkal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.