A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

A home office-t lehet imádni vagy utálni, ám tény, hogy szuperül tud működni, ha teszünk érte. Sokan hiányolják a kollégák vagy az irodák mozgalmas atmoszféráját, ám szerencsére pár kiegészítővel megidézhetjük ezt magunknak odahaza is. Íme, pár példa, hogyan teheted komfortosabbá a dolgozószobát a vidámabb munkaórák jegyében.

Ötletládához ad!

1. Kényelmes szék

A kényelmes szék teljesen nyilvánvaló eleme az összes dolgozószobának, mégis ezzel gyűlik meg a legtöbb bajunk. Ennek oka, hogy a testünk változik, esetleg fáj a nyakunk egy rossz éjszaka után. Ezért egy szék nem akkor kényelmes, ha fél percig jót ülünk rajta az üzletben, hanem akkor, ha sok helyen állítható, hogy mindig az aktuális igényeinkhez tudjuk igazítani.

2. Motiváció

A profik egy része óva int a túl sok személyes kép vagy tárgy használatától a dolgozószoba dekorációjánál, ám kis mértékben kétségkívül nagyon is hasznos. A családi fotók, szuvenírek a legutóbbi nyaralásokról vagy az álom autó képe eszünkbe juttatja a nehéz pillanatokban, hogy miért is dolgozunk olyan keményen a hétköznapokban. A képeket elnézve a jó hangulaton kívül motivációt is kapunk, hogy továbbra is keményen dolgozzunk a céljainkért.

3. Természetes fény

Bizonyított tény, hogy a napfény pozitívan befolyásolja a hangulatunkat. Azon kívül, hogy világos függönyöket választunk a dolgozószobába és szabadon hagyjuk az ablakokat, tükrökkel tudjuk még fokozni a természetes fény mennyiségét. Bár a dolgozószobákban ez nem gyakori kiegészítő, elegáns megoldás az üres falfelületek felszámolására is.

4. Növények

A vidám munkahely egyszerű kiegészítői a növények. Üde színfoltot jelentenek és élettel töltik meg a teret. A kedvenc virágaid látványa garantáltan feldobja majd az unalmas munkával töltött órákat is.

5. Színek használata

Sokan abba a hibába esnek, hogy túl sterillé teszik a dolgozószobát. Szigorúan semleges színeket alkalmaznak, esetleg minden csak hófehért a letisztult hatás érdekében. Bár ez szuperül tud mutatni, a vidám munkatérhez szükségünk van színekre. Érdemes a kedvenc árnyalatainkat választani kiegészítők formájában– viselje magán mit például a dolgozószék, az egérpad vagy a virágcserepek. Sőt, összeköthetjük a praktikummal is: kategorizáljuk a tárolóegységeket a kedvenc árnyalatainkkal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Az igazán okos megoldások: így segítenek a háztartási gépek szebbé (is) tenni otthonod

Már rég magunk mögött tudjuk azokat az időket, amikor egy háztartási gép csupán a funkciójával és okos megoldásaival tudott lenyűgözni minket. Tegyük hozzá gyorsan: szerencsére! A tervezők ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző elektronikai berendezések esztétikai értékére is, aminek hála azok nem csak megkönnyítik, de meg is szépítik mindennapjainkat.

Tipp Ezekkel a házi praktikákkal patyolattiszta lesz a kocsibelső

Kiömlött innivaló, állatszőr, morzsák – az autónk belsejének sok megpróbáltatást kell kibírnia, melyeket nem lehet egyszerűen egy porszívó segítségével eltüntetni. Most azonban lerántjuk a leplet olyan trükkökről, melyeknek köszönhetően patyolattiszta lesz az autó belseje.

Felújítás A debreceni csoda: ez a 33 nm-es kis lakás poraiból éledt újjá

Nóriék másodszor is belevágtak: megvásároltak egy retró, lepukkant, elavult ingatlant, hogy aztán egy élhető és szerethető otthont faragjanak belőle. Ha eddig nem hittél volna a tündérmesékben, akkor a végeredményt látva ez most biztosan megváltozik. A konklúzió megint csak ennyi: nincs lehetetlen!

Tipp Költözés előtt állsz? Ezt a 6 teendőt még pakolás előtt végezd el, hogy gördülékeny legyen a váltást

Költözés előtt állsz? Szeretnéd, ha minél hamarabb visszaállna minden a normális kerékvágásba az otthonváltás után? Cikkünk segítségedre lesz.

Stílus Konyhafelújítás előtt állsz? Inspirálódj cikkünkből!

Konyhafelújítás előtt állsz és inspirációt szeretnél gyűjteni? A legjobb helyen jársz! Összegyűjtöttük neked a legtrendibb megoldásokat. Rengeteg stílust hoztunk, így biztosan megtalálod azt, ami a befutó lesz számodra.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin