A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

A home office-t lehet imádni vagy utálni, ám tény, hogy szuperül tud működni, ha teszünk érte. Sokan hiányolják a kollégák vagy az irodák mozgalmas atmoszféráját, ám szerencsére pár kiegészítővel megidézhetjük ezt magunknak odahaza is. Íme, pár példa, hogyan teheted komfortosabbá a dolgozószobát a vidámabb munkaórák jegyében.

Ötletládához ad!

1. Kényelmes szék

A kényelmes szék teljesen nyilvánvaló eleme az összes dolgozószobának, mégis ezzel gyűlik meg a legtöbb bajunk. Ennek oka, hogy a testünk változik, esetleg fáj a nyakunk egy rossz éjszaka után. Ezért egy szék nem akkor kényelmes, ha fél percig jót ülünk rajta az üzletben, hanem akkor, ha sok helyen állítható, hogy mindig az aktuális igényeinkhez tudjuk igazítani.

2. Motiváció

A profik egy része óva int a túl sok személyes kép vagy tárgy használatától a dolgozószoba dekorációjánál, ám kis mértékben kétségkívül nagyon is hasznos. A családi fotók, szuvenírek a legutóbbi nyaralásokról vagy az álom autó képe eszünkbe juttatja a nehéz pillanatokban, hogy miért is dolgozunk olyan keményen a hétköznapokban. A képeket elnézve a jó hangulaton kívül motivációt is kapunk, hogy továbbra is keményen dolgozzunk a céljainkért.

3. Természetes fény

Bizonyított tény, hogy a napfény pozitívan befolyásolja a hangulatunkat. Azon kívül, hogy világos függönyöket választunk a dolgozószobába és szabadon hagyjuk az ablakokat, tükrökkel tudjuk még fokozni a természetes fény mennyiségét. Bár a dolgozószobákban ez nem gyakori kiegészítő, elegáns megoldás az üres falfelületek felszámolására is.

4. Növények

A vidám munkahely egyszerű kiegészítői a növények. Üde színfoltot jelentenek és élettel töltik meg a teret. A kedvenc virágaid látványa garantáltan feldobja majd az unalmas munkával töltött órákat is.

5. Színek használata

Sokan abba a hibába esnek, hogy túl sterillé teszik a dolgozószobát. Szigorúan semleges színeket alkalmaznak, esetleg minden csak hófehért a letisztult hatás érdekében. Bár ez szuperül tud mutatni, a vidám munkatérhez szükségünk van színekre. Érdemes a kedvenc árnyalatainkat választani kiegészítők formájában– viselje magán mit például a dolgozószék, az egérpad vagy a virágcserepek. Sőt, összeköthetjük a praktikummal is: kategorizáljuk a tárolóegységeket a kedvenc árnyalatainkkal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 4 lakberendezési tárgy, amivel energiát spórolhatsz

Az idei őszi és téli szezonban minden a spórolásról szól. Nem meglepő, hogy mindenki különböző trükkökkel próbálja csökkenteni a fogyasztást. Jelen esetben azt szeretnénk bemutatni, hogy bizonyos lakberendezési tárgyakkal is spórolhatsz az energián.

Otthon Lakberendezés csavarokkal – És happy enddel

Egy otthon kialakításánál biztosan előfordulnak meglepetések, és az már csak a kreativitáson és a fantázián múlik, hogy ezeket a javunkra fordítsuk. Anya és fia költözését több újratervezés is megelőzte, visszatekintve azonban minden úgy lett jó, ahogy alakult.

Stílus Ez az 5 lakberendezési trend már lejárt lemez

A trendek mindig jönnek és mennek, a lakberendezők pedig időről időre összegzik, mik nem tartoznak már a divatos kategóriába. Így történt ez 2022-ben is, mi pedig tolmácsoljuk a lakberendezők ítéletét. Eláruljuk, melyik trendek mellett nem voksolnának már (legalábbis egy ideig) a profik.

Stílus Lehet, hogy neked nem való a kék a lakberendezésbe? Íme, 5 árulkodó jel

A kéket a lakberendezés örök kedvencének tartják, hiszen rengeteg fajta időtálló megoldást lehet ezzel a színnel megvalósítani. Azonban nem mindenki egyforma, így megeshet, hogy hozzád vagy a te lakásodhoz egyáltalán nem passzol. Ne érezd emiatt rosszul magad, csupán ismerd fel időben, nehogy megutáld az otthonod.

Tipp Állandóan hideg van a lakásban? Ez a 4 leggyakoribb ok

Egy hideg lakás nem csak kellemetlen és bosszantó, de hosszútávon még káros is az ingatlanra nézve. Épp ezért annyira fontos, hogy mielőbb kiderítsd, mi okozza ezt a problémát.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin