A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

A vidám munkatér: ezeket szerezd be, hogy jókedvűen teljenek a munkanapok

A home office-t lehet imádni vagy utálni, ám tény, hogy szuperül tud működni, ha teszünk érte. Sokan hiányolják a kollégák vagy az irodák mozgalmas atmoszféráját, ám szerencsére pár kiegészítővel megidézhetjük ezt magunknak odahaza is. Íme, pár példa, hogyan teheted komfortosabbá a dolgozószobát a vidámabb munkaórák jegyében.

Ötletládához ad!

1. Kényelmes szék

A kényelmes szék teljesen nyilvánvaló eleme az összes dolgozószobának, mégis ezzel gyűlik meg a legtöbb bajunk. Ennek oka, hogy a testünk változik, esetleg fáj a nyakunk egy rossz éjszaka után. Ezért egy szék nem akkor kényelmes, ha fél percig jót ülünk rajta az üzletben, hanem akkor, ha sok helyen állítható, hogy mindig az aktuális igényeinkhez tudjuk igazítani.

2. Motiváció

A profik egy része óva int a túl sok személyes kép vagy tárgy használatától a dolgozószoba dekorációjánál, ám kis mértékben kétségkívül nagyon is hasznos. A családi fotók, szuvenírek a legutóbbi nyaralásokról vagy az álom autó képe eszünkbe juttatja a nehéz pillanatokban, hogy miért is dolgozunk olyan keményen a hétköznapokban. A képeket elnézve a jó hangulaton kívül motivációt is kapunk, hogy továbbra is keményen dolgozzunk a céljainkért.

3. Természetes fény

Bizonyított tény, hogy a napfény pozitívan befolyásolja a hangulatunkat. Azon kívül, hogy világos függönyöket választunk a dolgozószobába és szabadon hagyjuk az ablakokat, tükrökkel tudjuk még fokozni a természetes fény mennyiségét. Bár a dolgozószobákban ez nem gyakori kiegészítő, elegáns megoldás az üres falfelületek felszámolására is.

4. Növények

A vidám munkahely egyszerű kiegészítői a növények. Üde színfoltot jelentenek és élettel töltik meg a teret. A kedvenc virágaid látványa garantáltan feldobja majd az unalmas munkával töltött órákat is.

5. Színek használata

Sokan abba a hibába esnek, hogy túl sterillé teszik a dolgozószobát. Szigorúan semleges színeket alkalmaznak, esetleg minden csak hófehért a letisztult hatás érdekében. Bár ez szuperül tud mutatni, a vidám munkatérhez szükségünk van színekre. Érdemes a kedvenc árnyalatainkat választani kiegészítők formájában– viselje magán mit például a dolgozószék, az egérpad vagy a virágcserepek. Sőt, összeköthetjük a praktikummal is: kategorizáljuk a tárolóegységeket a kedvenc árnyalatainkkal.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Kert 5 jel, hogy új kerti bútorra van szükséged

Ha szeretsz nyáron a kertedben összejöveteleket tartani, akkor a kerti bútoraidat bizony sokat használod – ezzel együtt gyorsabban is kopnak. Mutatjuk, hogy mik azok a jelek, amik arra utalnak: cserére érett a garnitúra.

Tipp #vegyélhazait – És teremts azzal nyári hangulatot az otthonodban

Itt a nyár, ideje hát szieszta-hangulatba öltöztetni az otthonod. Mivel mással, mint magyar alkotók káprázatos munkáival?!

Tipp Légkondicionálás a lehető legkisebb költségből – Zsebbarát tippek hűvös lakáshoz

Nyakunkon az év legmelegebb időszaka, így lassan biztosan be kell kapcsolni a klímát. Persze sokan a fogyasztása miatt félnek használni. Nekik mutatunk pár megoldást, amivel a légkondicionáló áramhasználata alacsony marad.

Tipp Toll paplan tisztítása házilag – Frissítsd fel az ágyad ezzel a pár lépéssel

Azt mindenki tudja, hogy az ágyneműt és a huzatokat viszonylag gyakran kell tisztítani – de a „töltetről’, azaz a párnákról és a paplanokról már kevesebb szó esik. Pedig azokra is ráfér a karbantartás. Mutatjuk, hogyan zajlik a toll paplan tisztítása házilag.

Tipp Indukciós főzőlap tisztítása – Így működik!

Egyre több lakásban találkozhatunk indukciós főzőlappal, ugyanis sok előnye van. Az egyik sarkalatos pontja azonban a takarítás, ami több odafigyelést igényel. Mutatjuk, hogyan zajlik egy indukciós főzőlap tisztítása.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin