Forrás: Getty

7 karácsonyi trend, amiről NEM akarsz lemaradni

#1 – Kék és arany

A mélykék árnyalatok az arannyal párosítva igazi luxushatást kölcsönöznek a karácsonyfának. Ez az időtálló elegancia azonban nem csak a fának áll jól, hanem a teljes lakásban jól mutat, azaz egyáltalán nem kell visszafognod magad, amikor dekorálásra kerül a sor!

#2 – Természetesség

A divatban és a lakberendezésben is egyre inkább előtérbe kerül a fenntarthatóság, ezzel együtt a természetes anyagok használata is. Ez a karácsonyfadíszekre, a dekorációkra és a színekre is igaz. A lágy zöld, a barna és a terrakotta mellett azonban az aranyat is bátran használhatod. Az anyagokat tekintve a kő, a len, a fa és a parafa a legkedveltebbek.

#3 – Hófedte karácsonyfa

Télen egyre ritkábban esik a hó, így nem csoda, hogy legalább a karácsonyfán szeretnénk látni némi havat, még akkor is, ha nem igazi. Ebből kifolyólag nem is olyan meglepő, hogy idén nagyon trendik lesznek a hófedte karácsonyfák.

#4 – Alternatív karácsonyfák

Az utóbbi években egyre többen tértek át az alternatív karácsonyfákra. Míg egyesek környezetvédelmi szempontok miatt döntöttek így, addig mások mindössze több egyediségre vágytak. Idén pedig már a trendkövetők is nagy valószínűséggel erősíteni fogják az alternatív fák kedvelőinek a csoportját.

#5 – Papír dekorációk

Legyen szó papírból készült karácsonyfáról, gömbökről vagy girlandokról, idén minden megengedett, ami tetszik. Minden olyan dekoráció trendi, ami ténylegesen papírból készült. Ezek a dekorok nem csak környezetbarátok, de könnyen elkészíthetők is, és sok más ünnep alkalmával felhasználhatók.

#6 – Baglyok

2022-ben a baglyok is trendik! A bagoly formájú díszek és dekorok remekül mutatnak a fán, egy koszorún, de akár asztaldíszként is. Válassz egy kicsi vagy egy nagyobb példányt, a baglyokkal idén biztosan nem lősz mellé.

#7 – Furoshiki

A furoshiki egy japán ajándékcsomagolási művészet, aminél nincs szükségünk sem ollóra, sem ragasztóra. Nagy előnye, hogy a csomagoláshoz használt anyagokat a későbbiekben is fel tudjuk használni, így nem termelünk felesleges szemetet. Ha kíváncsi vagy, hogyan működik ez a technika, akkor kattints ide!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.