Forrás: Getty

5 szuper ötlet, hogyan dekoráld nyáron a bejárati ajtód környékét

1. Szimmetria

A profik szerint a szimmetrikus dekorációval sosem lehet mellé nyúlni. Például ha két oldalra ugyanolyan cserépbe ugyanolyan virág, vagy ha a dupla szárnyú bejárati ajtó oldalára pedig két koszorú kerül. De tulajdonképpen bármilyen dekorációt használhatunk a szimmetriához, akár feliratokat is.

2. Felfuttatott növény

Igazi mediterrán hangulatot varázsolhatunk a házba, ha a bejárati ajtó környékére növényt futtatunk fel. Elvezethetjük csak az egyik oldalra, de akár boltív jellegűen az egész ajtó köré is. A tökéletes forma kicsit több törődést igényel majd, de garantáltan megéri, mert nagyon mutatós.

3. Különleges ajtódísz

Akár egyetlen ajtódísz is képes feldobni a bejárati ajtó környékét. Ám ha csak egyetlen díszt használunk, akkor érdemes abból egy különleges darabot választani. Például szívecske formájú koszorút vagy egy egyedi feliratot. A koszorúról nem hiányozhtnak a nyári virágok sem, hiszen nélkülük nem igazi a szieszta hangulat.

4. Fekete-fehér

Ha modern összhatást szeretnénk elérni, és fehér a házunk, akkor választhatunk hozzá csak fekete kiegészítőket. Az örök klasszikus fekete-fehér kombináció ráadásul nem csak nyáron, akár egész évben kint maradhat.

5. Oázis

A nyári hangulat a virágzó növényekkel együtt lesz az igazi. Ennek fényében kialakíthatunk egy mini-oázist a bejárati ajtó környékén. Válogassunk össze citrusféléket és tipikus nyári, mediterrán virágokat, hogy méltó dísz álljon össze a legmelegebb hónapokra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.