5 dekorációs trend, aminek nyugodtan búcsút inthetsz

5 dekorációs trend, aminek nyugodtan búcsút inthetsz

A divathoz hasonlóan a dekorációk terén is jönnek-mennek a trendek. Cikkünkben bemutatjuk azt az ötöt, amivel a jövőben már nem kell foglalkoznod.

Ötletládához ad!

#1 – Geometrikus mintázatú tapéták

Tény, hogy a tapéták ismét rendkívül trendik – de főleg a vintage stílusúak és a virágos motívumokkal díszítettek. Így már talán érthető is, hogy miért vannak leáldozóban a geometrikus minták. A háromszögek, körök és kockák már igencsak ódivatúnak számítanak, így ezeknek nyugodtan búcsút inthetünk.

#2 – Szín szerinti csoportosítás

A könyvek színek alapján történő csoportosítása egy időben rendkívül trendi volt, ami érthető, hiszen szuperül néztek ki a könyvespolcok, ennek ellenére ez a trend is már a múlté. Ez egyfelől azzal magyarázható, hogy nagy munka ilyen stílusban elrendezni a könyveket, a végeredményt pedig viszonylag gyorsan megunjuk. Jelenleg sokkal trendibb, ha a semleges kinézetre helyezzük a hangsúlyt. Amennyiben pedig színes egy könyv borítója, akkor ezt egyszerűen tegyük fordítva a polcra úgy, hogy a lapok látszódjanak.

https://www.instagram.com/p/CQ4UQEsLeba/?dhc

#3 – Báránybőr

Teljesen lényegtelen, hogy igazi vagy mű báránybőrről van szó, már egyáltalán nem trendi ez a fajta dekorációs elem. Ez többek közt azzal is magyarázható, hogy ezek sok esetben csak arra jók, hogy magukba szívják a port, amitől képtelenség teljesen megszabadulni. Ezen kívül a bohém trendhez sem illenek, ami viszont egyre inkább kezd előtérbe kerülni.

#4 – Trópusi dekoráció

Legyen szó ananászokról, flamingókról vagy dzsungel mintákról, ezeknek a motívumoknak már lejárt a szavatosságuk. Jelenleg sokkal trendibbek a természetes anyagok, a minimalista üvegvázák, a rattanból és a bambuszból készült dekorációk és bútorok.

#5 – Falmatrica

A falmatricák ideje is lejárt, így ezekre nem érdemes már pénzt szánnunk. A feltűnő idézetek és különféle minták helyett inkább egy menő falszínnel varázsoljuk egyedivé az adott falat, illetve szobát. Esetleg csináljunk egy galériafalat, vagy válasszunk egy szép tapétát.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin