Forrás: Getty

5 dekorációs trend, aminek nyugodtan búcsút inthetsz

#1 – Geometrikus mintázatú tapéták

Tény, hogy a tapéták ismét rendkívül trendik – de főleg a vintage stílusúak és a virágos motívumokkal díszítettek. Így már talán érthető is, hogy miért vannak leáldozóban a geometrikus minták. A háromszögek, körök és kockák már igencsak ódivatúnak számítanak, így ezeknek nyugodtan búcsút inthetünk.

#2 – Szín szerinti csoportosítás

A könyvek színek alapján történő csoportosítása egy időben rendkívül trendi volt, ami érthető, hiszen szuperül néztek ki a könyvespolcok, ennek ellenére ez a trend is már a múlté. Ez egyfelől azzal magyarázható, hogy nagy munka ilyen stílusban elrendezni a könyveket, a végeredményt pedig viszonylag gyorsan megunjuk. Jelenleg sokkal trendibb, ha a semleges kinézetre helyezzük a hangsúlyt. Amennyiben pedig színes egy könyv borítója, akkor ezt egyszerűen tegyük fordítva a polcra úgy, hogy a lapok látszódjanak.

https://www.instagram.com/p/CQ4UQEsLeba/?dhc

#3 – Báránybőr

Teljesen lényegtelen, hogy igazi vagy mű báránybőrről van szó, már egyáltalán nem trendi ez a fajta dekorációs elem. Ez többek közt azzal is magyarázható, hogy ezek sok esetben csak arra jók, hogy magukba szívják a port, amitől képtelenség teljesen megszabadulni. Ezen kívül a bohém trendhez sem illenek, ami viszont egyre inkább kezd előtérbe kerülni.

#4 – Trópusi dekoráció

Legyen szó ananászokról, flamingókról vagy dzsungel mintákról, ezeknek a motívumoknak már lejárt a szavatosságuk. Jelenleg sokkal trendibbek a természetes anyagok, a minimalista üvegvázák, a rattanból és a bambuszból készült dekorációk és bútorok.

#5 – Falmatrica

A falmatricák ideje is lejárt, így ezekre nem érdemes már pénzt szánnunk. A feltűnő idézetek és különféle minták helyett inkább egy menő falszínnel varázsoljuk egyedivé az adott falat, illetve szobát. Esetleg csináljunk egy galériafalat, vagy válasszunk egy szép tapétát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.