5 apró lakberendezési dekorációs ötlet, mely elhozza az őszi hangulatot otthonodba

5 apró lakberendezési dekorációs ötlet, mely elhozza az őszi hangulatot otthonodba

A nyarat mindig nehéz szívvel búcsúztatjuk, ám az ősz különleges hangulatát örömmel engedjük be a lakásba. Az őszi dekorációt sokaknak csak a dísztökök és harsány színű levelek jelentik, pedig ennél sokkal visszafogottabb elemek is vannak. Ha még ragaszkodsz valamennyire a nyárhoz, vagy unod a megszokott megoldásokat, a következő apró lakberendezési változások nálad a biztos befutók.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

1. Puha, őszi színű díszpárnák

A díszpárnák mindig meghatározó elemei a nappalinak, színükkel és mintájukkal nagyban segítik egy adott hangulat megteremtését. Apró változtatás, ha puha anyagú, őszi színű huzatokat húzunk a párnákra, de bőven elég ahhoz, hogy elhozzák az ősz hangulatát.

2. Meleg plédek

A hűvösebb idő beköszöntével jól esik egy jó könyvvel bekuckózni a fotelba vagy a kanapéra. Ehhez elengedhetetlen egy vastag pokróc, ami nem csak melegen tart minket, de biztosítja a tökéletes őszi hangulatot is.

3. Hangulatos gyertyák

A gyertyák a hideg időben lesznek felkapottak, és valóban jó visszafogott őszi dekorációk. Különösen szuper dekorációk az éjjeliszekrényre vagy a dohányzóasztalra, és anélkül hozzák el az őszi hangulatot, hogy tele kellene pakolnod a lakást méretes falevelekkel vagy dísztökökkel.

4. Szőnyegek mindenhova

Ősszel már előfordulnak igazán hideg napok, amikor akár zokniban is fázik a lábunk otthon. Tegyünk szőnyeget a ház minden pontjába – például a folyosóra, a konyhába vagy akár a kamrába. Nem kell drága darabokba fektetnünk, a vékony, trendi szőnyegek is elérik a kívánt hatást.

5. Őszi virágcsokor

Az őszi asztali dekoráció kötelező eleme egy virágcsokor. Sokan a tavasszt vagy a nyárat kötik össze a friss virágokkal, ám egy vöröses-barnás színű csokor ősszel is tökéletes választás. Sőt, vannak kifejezetten őszi csokrok, amik az ilyenkor nyíló virágokból állnak, és csak szezonálisan kaphatók.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 5+1 tanács, ha fenntartható otthont szeretnél

Környezettudatos, zöld, fenntartható – rokon értelmű szavak ezek, melyek egyre inkább a mindennapjaink részévé válnak. Ezért is fontos, hogy otthonainkban is minél inkább érvényre jussanak. De mit is tehetsz azért, hogy élettered valóban fenntartható legyen? Alábbi tippjeink segítenek ebben.

Promóció Egyszerre szépít és varázsol köréd különleges illatot – Tudod mi az?

Manapság már nem elég, ha valami egy dologban jó. Többet akarunk! Legyen hasznunkra duplán. Például legyen szép és hasznos egyszerre.

Kert 4+1 ötlet, mire használhatod fel a lehullott faleveleket

Az őszi színekben pompázó lombkoronáknál kevés szemet gyönyörködtetőbb dolog van, ám a kerttulajdonosoknak munkát is adnak bőven. A lehullott levelek gereblyézése az őszi hidegben nem mindig kellemes feladat, ráadásul igazi szélmalom harc, hiszen nagyon lassan fogynak le a levelek az ágakról. De a száraz levél nem ellenség, hanem hasznos alapanyag! Hoztunk 5 ötletet arra, hogyan hasznosíthatod a kertben, így nem okoz majd akkora bosszúságot a színkavalkád a gyepen.

Stílus Különleges & olcsó DIY polcok, amiket saját magad is elkészíthetsz!

Sajátos hangulatot csempésznek az otthonainkba a különleges DIY polcok. Jó hír, hogy legtöbbjüket magad is elkészítheted! Hoztunk pár vagány ötletet

Tipp NE tedd ezt! – A következő 5 szokás jelentősen megrövidíti kanapéd élettartamát

Íratlan szabály, hogy egy közepes árú kanapéknak körülbelül 10 évig, míg a magasabb árú termékeknek legalább 25 évig kell kitartaniuk. De sajnos a legtöbb ember nem gondoskodik megfelelően a kanapéjáról, és ennek következtében még a kiváló minőségű darabok is idő előtt megöregedhetnek. Hogy mivel és hogyan rövidítjük meg ennek a bútordarabnak az élettartamát (akaratlanul is)? Ezeket gyűjtöttük össze alább.

Tipp 4+1 érv, amiért megéri belevágni a felújításba

Egy lakás teljeskörű renoválása nem kis vállalkozás. Sok-sok tervezés és szervezés előzi meg, közben még több kompromisszum és bosszúság kíséri, majd jó pár napot (hetet) igényel, mire minden a régi-új helyére kerül. Mégis azt mondjuk: megéri belevágnotok. Mutatjuk is, miért.

Kert Hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez – Így hozd egyenesbe az udvarod!

Magyarország területének legnagyobb részben síkság van, így ott egyáltalán nem találkozhatunk lejtős kertekkel. Azonban a kisebb falvak legnagyobb hányada hegyes, dombos vidéken fekszik, ahol bizony akadnak már lejtős területek. Ezek kicsit több odafigyelést igényelnek, mintha sík területen lennének, de szerencsére nem járnak annyival több gonddal. Ebben segítenek az alábbi hasznos tippek lejtős kertek beépítéséhez.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin