Forrás: Getty

2020 dekorációs trendjei – Így díszítjük idén az otthonunkat

Természetes anyagok

Ez a trend már egy ideje próbál betörni, de úgy igazán, az idén sikerült neki. Ebben az évben végképp előtérbe került a természet fontossága, ami az otthonunkban is visszatükröződik, de nem csak növények formájában, hanem az anyagok, és a dekorációs elemek terén is. A fa, a rattan, a bambusz, a pampafű, és a kő egyaránt trendi, így használatuk kifejezetten ajánlott. Ha pedig megfogadjuk ezt a tanácsot, akkor nem csak trendi lesz az otthonunk, de nyugalmat is fog sugározni.

Városi dzsungel

A növények használata dekorációs elemként továbbra is nagyon menő, hiszen általuk nem csupán légies könnyedséget, és frissességet varázsolunk az otthonunkba, de még a levegő minőségét is javítjuk. Teljesen mindegy, hogy polcokon helyezzük el a virágokat, esetleg a plafonról lelógatva, vagy a padlón tárolva, a lényeg, hogy minél több zöld legyen a lakásunkban. A kaktuszok és a szukkulensek rettentő divatosak és könnyen kezelhetők, míg a pálmák egzotikus hangulatot kölcsönöznek az otthonunknak.

Bézs

A skandináv stílus és a minimalizmus már évek óta hódít a lakberendezésben, de idén van egy szín, ami egyszerűen minden mást maga mögé utasít, ez pedig a bézs. Utóbbi kényelmet, nyugodtságot és melegséget sugároz, így csak javasolni tudjuk a használatát.

Absztrakt minták

Válasszunk bármilyen dekorációs elemet, aminek absztrakt a formája, ilyen stílusú mintákkal van díszítve, de akár egy ilyen típusú kép is remekül mutathat a falon. Világos vagy pasztell színekkel kombinálva különlegessé és érdekessé varázsolják az otthonunkat.

Galériafal

A galériafalak élettel töltik meg az otthonunkat, így ez a trend továbbra is velünk marad. Legyen bármilyen unalmas a berendezésünk, egy galériafal egyedi és különleges megjelenést kölcsönöz az adott helyiségnek. A képek elrendezése és a keretek stílusa is teljes mértékben ránk van bízva. Mindössze egy témára lesz szükségünk, amihez képeket, fotográfiákat választunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.