Természetes színek egy merész csavarral – Ez a 90 nm-es lakás csupa fény és báj

Ez egy 90 m2-es két szintes lakás, amihez tartozik egy 5 m2-es terasz. A lakóházban ez már a tetőtér, de nem túl összenyomott terekkel. Dél-nyugati fekvésű, így mindig nagyon szép világos, ami fontos szempont volt a döntésben.

Amikor megvettük ezt a lakást, azonnal megfogott az elrendezése, a fekvése, a nagy terek lehetősége, és minden, amit rejtegetett magában, hogy otthonná válhasson” – idézi fel a kezdeteket Virág, amit hamar követett is a felújítás, amely során – idő és szakemberek hiányában, illetve költséghatékonyság okán – szinte mindent maguk csináltak Ádámmal. A bontásban és cipekedésben persze nagy segítséget jelentettek a család és barátok!

A FELÚJÍTÁS ELŐTT ÉS KÖZBEN

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

„A vizes blokkok, a hideg burkolás, valamint a villanyszerelés kivételével minden a mi munkánk. Két napot tudott segíteni az alsó szinten egy festő, de az álmennyezet és a felső szint teljes gipszkartonozást, a glettelést, a festést, majd mindenhol a meleg burkolatok lerakását, a lépcső felújítását ketten oldottuk meg a férjemmel. Szerencsére csak összekovácsolta a házasságunk első évét mindez.”

Falak mentek, összenyitott terek jöttek

Az alsó szinten van egy amerikai konyhás nappali, ez eredetileg külön volt, de összenyitották a teret. Itt kapott helyet még egy hálószoba, a fürdőszoba, a WC és egy kamra, amit mosókonyhává alakítottak át, így helyet spórolva a fürdőszobában például a mosógéppel. A felső szinten korábban két egymásból nyíló szoba és egy kihasználatlan elrendezésű fürdőszoba volt.

„Ezt egy kis folyosó kialakításával úgy oldottuk meg, hogy 2 külön bejáratú szobát kapjunk, igaz emiatt egy picit a fürdőszobából el kellett vennünk, de egy zuhanyzónak, egy mosdónak és a WC-nek így is bőven elegendő hely maradt.”

Természetes összhatás

A stílusát tekintve a föld színeit szerették volna Virágék követni, így a legtöbb helyen a tiszta meleg fa-, illetve kőhatás köszön vissza, barna és bézs árnyalatokat követve mindenhol.

A konyhát extrábbra szerettük volna, ezért bevállaltuk a fekete színt. De a fények és a mindenhol fehér fal mellett megállja a helyét ez az erős árnyalat. Nem bántuk meg.”

„Szerettem volna, ha az elegáns bája mellett azért megmaradna a meleg otthon érzése is a lakásnak. Ez úgy tűnik, szerencsére sikerült, mert mindenkinek ez az első mondata, amikor belép hozzánk. Jó érzés nem a modern szürke és fehér színekben elveszni mindig.

EZÉRT MEGÉRTE DOLGOZNI!

Galéria / 22 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:


Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.