Forrás: Getty

Okosan az energiával a fürdőszobában is

Legyen szó meleg vízről vagy kisebb háztartási gépekről – a fürdőszobában is számos olyan eszköz van, ami jelentősen megnövelheti az energiafogyasztást. Az alábbiakban eláruljuk, hogy melyek azok a változtatások, amik ellensúlyozni tudják ezt.

4 tipp, hogyan spórolj az energiával

Tipp 1 – Törölközők szárítása

Manapság már alig találunk olyan fürdőszobát, amiben ne lenne egy elektromos törölközőszárító, pedig ezek rengeteget fogyasztanak. Épp ezért sokkal jobb választás, ha inkább a friss levegőn szárítod a törölközőidet, főleg szép időben. Ezzel a módszerrel nem csak gyorsabban lesznek szárazak a textilek, de sokkal frissebb illatuk is lesz.

Tipp 2 – Melegvízfogyasztás csökkentése

Gondoltad volna, hogy a háztartásod teljes áramfogyasztásának az egyharmadát a meleg víz előállítása teszi ki? Ez ellen úgy tehetsz, ha például modernizálod a meleg víz előállításra használt készülékeidet, víztakarékos csap- és zuhanybetéteket használsz, továbbá nem zuhanyzol 5 percnél tovább, amíg pedig szappanozod magad, elzárod a vizet.

Tipp 3 – Fogmosás

Az elektromos fogkefék szintén növelik az áramfogyasztást, legalábbis akkor, ha a töltő nem húzzuk ki a konnektorból.  Pedig a készüléket elég 5-7 naponta egyszer feltölteni. A köztes időben a töltő se legyen a hálózatra kapcsolva.

Tipp 4 – Világítás

Legyen szó mennyezeti vagy fali lámpákról, a fürdőben is szükség van megfelelő világításra, melyek természetesen szintén fogyasztják az áramot. Ebben az esetben a LED-égők, illetve LED-lámpák bizonyulnak jó választásnak, hiszen ezek energiatakarékosak, hosszabb az élettartamuk, és nem tartalmaznak egészségkárosító anyagokat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.