Forrás: Getty

Neked készítettem XIII. – Egyedi vászontáska a zöldebb jövő érdekében

Szerencsére egyre többen választanak vászontáskát az egyszer használatos műanyagzacskók helyett, ha bevásárolni indulnak, ezzel is csökkentve a műanyagszennyezést. Ha van olyan szeretted, akinek szívügye a Föld sorsa, biztosan őszintén tudna örülni egy egyedi vászontáskának karácsonykor.

Hogyan készíthetünk egyedi vászontáskát varrás nélkül?

Ha nem vagyunk jártasak a varrás és a hímzés világában, akkor is készíthetünk egyedi mintás vászontáskát. Mire lesz szükségünk?

  • Üres vászontáska
  • Textilfesték
  • Sablonok és maszkolószalag

Minden hozzávalót megtalálhatunk a kreatív hobbiboltokban.

Első lépésben találjuk ki, hogy milyen mintát szeretnénk felfesteni a vászontáskára. A legjobb, ha egyszerű formákat választunk, amikhez sablonokat használhatunk. Ha megvan a minta, ceruzával rajzoljuk fel a körvonalakat. Ezután tegyünk egy kartonlapot a vászontáskába, hogy a festék ne üssön át a táska másik oldalára. Ha megvagyunk ezekkel az alapokkal, vegyük kézbe a festéket és az ecsetet, és fessük fel a mintát.

Hogyan készíthetünk vászontáskát festés nélkül?

Ha azoknak a táborát erősíted, akik sosem tudnak elég óvatosan bánni a festékkel, és kész káosz lesz körülöttük minden, akkor próbálkozz meg inkább a hímzéssel! Egyszerű mintákat és formákat már egészen kezdők is képesek anyagra vetni, ha kellően kitartóak. Ha ez az első próbálkozásod, akkor érdemes egy próba verziót készítened egy régi ruhadarabon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.