Forrás: Getty

Neked készítettem III. – Szívhez szóló családi naptár

Nem tudod, mit adj a nagyszülőknek karácsonyra? Szívhez szóló családi naptár ötletünk garantáltan őszinte mosolyt csal majd a nagyi és papi arcára. 

A fali naptárak idejét múltnak tűnhetnek, ám számunkra kedves emberek arcát láthatjuk rajta, örömmel akasztjuk a falra. Elkészítése nem bonyolult, és határozottan pénztárcakímélő ajándék, mégis kedves lesz a megajándékozott számára. Elmondjuk, hogyan készítheted el, akár kétféleképpen is. 

Mire lesz szükségünk? 

  • Családi fényképek: Digitalizált és nyomtatott formában is jók. Próbáljunk minél jobb minőségű fotókat kiválogatni, hogy nyomtatva is jól nézzenek ki.
  • Színes filctolakl: Ezek segítségével karikázzuk majd be a család számára fontos napokat.
  • Matricák: Ezeket szintén a fontos dátumok megjelölésére használhatjuk. 
  • Naptár tervező (opcionális): A boltokban számos olyan falinaptárt lehet kapni, melyeknek üres a felső részük, hogy egyedi módon dekorálhassuk az adott hónapokat.

Családi naptár online naptárkészítővel

Kevesebb munkával jár, ám kicsit drágább megoldás, ha online naptár készítőben csináljuk meg a családi naptárt, és a kész verziót rendeljük meg. Előnye, hogy egyszerűen csak ki kell válogatni a családi fotókat, pár kattintással behúzogatni az online tervezőprogramba, végül várni, hogy megérkezzen a postán. Miután megjött, jelöljük be jópofa illusztrációkkal vagy matricákkal a fontos családi dátumokat, mint például a szülinapokat, az évfordulókat vagy a ballagások napjait. 

Családi naptár készítése az alapoktól

Ha még ennél is személyesebbre szeretnénk szabni a családi naptárt, akkor már az alapokat is elkészíthetjük mi magunk. Vehetünk naptártervezőt, ahol üres hely van a fényképek számára, de megszerkeszthetjük a naptárt mi magunk is. Ezután nyomtassuk ki a naptárt, és kezdjük el a felső részére felragasztani a családi fotókat. Ha ezzel megvagyunk, jelöljük be előre a fontos dátumokat, végül csomagoljuk be szépen a kalendáriumot. 

Milyen képeket válasszunk ki?

A fényképek kiválasztásakor ne csak a saját fotóinkat tegyük bele a naptárba, gondoljunk a tágabb családra is, pláne, ha nagyszülőnek készül a kalendárium. A nagyik és papik számára az a naptár lesz a legkedvesebb, amiben az összes unokájuk és gyermekük benne van. 

Persze nem kötelező, de még szívhez szólóbb lesz a naptár, ha régi képeket is beleteszünk, hiszen mindenki szeret nosztalgiázni – főleg karácsonykor. 

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.