Neked készítettem III. – Szívhez szóló családi naptár

Neked készítettem III. – Szívhez szóló családi naptár

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Ötletládához ad!

Nem tudod, mit adj a nagyszülőknek karácsonyra? Szívhez szóló családi naptár ötletünk garantáltan őszinte mosolyt csal majd a nagyi és papi arcára. 

A fali naptárak idejét múltnak tűnhetnek, ám számunkra kedves emberek arcát láthatjuk rajta, örömmel akasztjuk a falra. Elkészítése nem bonyolult, és határozottan pénztárcakímélő ajándék, mégis kedves lesz a megajándékozott számára. Elmondjuk, hogyan készítheted el, akár kétféleképpen is. 

Mire lesz szükségünk? 

  • Családi fényképek: Digitalizált és nyomtatott formában is jók. Próbáljunk minél jobb minőségű fotókat kiválogatni, hogy nyomtatva is jól nézzenek ki.
  • Színes filctolakl: Ezek segítségével karikázzuk majd be a család számára fontos napokat.
  • Matricák: Ezeket szintén a fontos dátumok megjelölésére használhatjuk. 
  • Naptár tervező (opcionális): A boltokban számos olyan falinaptárt lehet kapni, melyeknek üres a felső részük, hogy egyedi módon dekorálhassuk az adott hónapokat.

Családi naptár online naptárkészítővel

Kevesebb munkával jár, ám kicsit drágább megoldás, ha online naptár készítőben csináljuk meg a családi naptárt, és a kész verziót rendeljük meg. Előnye, hogy egyszerűen csak ki kell válogatni a családi fotókat, pár kattintással behúzogatni az online tervezőprogramba, végül várni, hogy megérkezzen a postán. Miután megjött, jelöljük be jópofa illusztrációkkal vagy matricákkal a fontos családi dátumokat, mint például a szülinapokat, az évfordulókat vagy a ballagások napjait. 

Családi naptár készítése az alapoktól

Ha még ennél is személyesebbre szeretnénk szabni a családi naptárt, akkor már az alapokat is elkészíthetjük mi magunk. Vehetünk naptártervezőt, ahol üres hely van a fényképek számára, de megszerkeszthetjük a naptárt mi magunk is. Ezután nyomtassuk ki a naptárt, és kezdjük el a felső részére felragasztani a családi fotókat. Ha ezzel megvagyunk, jelöljük be előre a fontos dátumokat, végül csomagoljuk be szépen a kalendáriumot. 

Milyen képeket válasszunk ki?

A fényképek kiválasztásakor ne csak a saját fotóinkat tegyük bele a naptárba, gondoljunk a tágabb családra is, pláne, ha nagyszülőnek készül a kalendárium. A nagyik és papik számára az a naptár lesz a legkedvesebb, amiben az összes unokájuk és gyermekük benne van. 

Persze nem kötelező, de még szívhez szólóbb lesz a naptár, ha régi képeket is beleteszünk, hiszen mindenki szeret nosztalgiázni – főleg karácsonykor. 

Sorozatunk eddig megjelent részeit itt találod:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin