Forrás: Getty

Megizzadtál a kedvenc baseball sapkádban? Így tüntesd el róla a foltokat

1. Tisztítószer kiválasztása

Készíts egy keveréket mosószerből és kézmeleg vízből. Ha fehér színű sapkáról van szó, akkor oxy poros fehérítőt is tegyél hozzá. Környezetbarát megoldás lehet, ha mosószódát használsz fehérítéshez vagy folttisztításhoz. A hatékony tisztításhoz szükséged lesz egy tiszta, puha sörtéjű kefére vagy régi fogkefére.

2. Izzadtságpánt tisztítása

Hajtsd le a sapka belsejében lévő izzadtsággyűjtő pántot, önts rá egy kis mosószeres, kézmeleg vizet, majd a fogkefe segítségével dörzsöld végig. Ha van egy-két látható folt, ezeknél bevetheted a vízből és oxy porból vagy mosószódából álló pasztát. Körkörös mozdulatokkal vidd fel az így kapott pasztát a foltra, hagyd állni 1-2 percig, majd bő vízzel öblítsd ki.

3. A sapka belsejének tisztítása

Mártsd az egész sapkát a mosószeres vízbe, ezután a kefével vagy fogkefével óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a belsejét. Ha vannak a sapka külső részén foltok, akkor itt is bátran nyúlhatsz az oxy por vagy a mosószóda után, az előző lépésben ismertetett módszerrel itt is garantáltan eltűnnek a foltok.

4. Kellemetlen szagok eltüntetése

Ha még így is érzed a legutóbbi kertészkedés „nyomát”, akkor be kell vetned néhány szagtalanító megoldást. Keverj a mosószeres vízbe egy kiskanál desztillált fehér ecetet, és hagyd benne állni a sapkát fél órán át. Ha esetleg attól tartasz, hogy alapos öblítés után is megmaradna az ecetszag, akkor szárítsd meg a sapkát, és alaposan szórd be szódabikarbónával a belső részeit, különösen az izzadtságpántot. Hagyd állni 2-3 órán át a fejfedőt, majd alaposan rázd ki, hogy ne maradjon benne por. A szódabikarbóna rendkívül hatásos a kellemetlen szagok semlegesítésében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.