Forrás: Getty

Megfogadtad, hogy idén rendszerető leszel? Ezekre mindenképp szükséged lesz hozzá

1. Egyforma konyhai tárolók

A műanyag csomagolások helyett sokkal átláthatóbb, ha üveg tárolókban tartjuk a spájzban a dolgokat. Ehhez egyforma szetteket érdemes beszerezni, hiszen ezek férnek el egymáson vagy egymás mellett rendszerezetten. Többfajta tárolót is vegyünk, hogy minden alapanyagnak megtalálhassuk a legpraktikusabb dobozt. Mindenképp átlátszó darabokat válasszunk, hogy pontosan lássuk, mit hol találunk. 

2. Játéktárolók 

A gyerekszobában a legnehezebb fenntartani a rendet a rengeteg játék miatt. Olyan tárolókat érdemes beszerezni ide, amit a kicsik is könnyedén tudnak használni, mivel így egyszerűbben megtaníthatók a rendrakásra. Itt is érdemes átlátszó verziókat választani, hogy a gyerkőcöknek ne kelljen sokáig keresgélniük a játékokat. 

3. Fiókelválasztók

A fiókok sajnos kifejezetten gyenge pontjai a rendnek, ám fiókelválasztók segítségével véglegesen felszámolhatjuk itt is a káoszt. Jól találjuk ki a rendszert: például a legelső rekeszekbe a gyakran használatos tárgyakat tegyük, a fiók hátuljába pedig a kevésbé szükséges dolgok kerüljenek. 

4. Címkézés

A profik a címkézésre esküsznek, ha rendszerezésről van szó. Nem csak könnyebb így megtalálni és a helyükre tenni a tárgyakat, de kisebb eséllyel tesszük a rossz fiókba a kezünkbe kerülő dolgot, ha minden fel van címkézve. 

5. Fali rendszerezők

A falra sokan nem gondolnak, mint tárolóhely, pedig rengeteg potenciál van benne. Ha sok könyved, magazinod és noteszed van, és fontos, hogy könnyen elő tud őket kapni, akkor ezek a fali tárolók garantáltan megkönnyítik az életedet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.