Forrás: Getty

Kis terek berendezése – Egy kicsi térből is sokat ki lehet hozni

Kis terek berendezése a hálószobában

A hálószobáknál általában nincs hatalmas igény arra, hogy maga a helyiség méretes legyen, de van azért egy határ, amikor bizony ki kell mondani: ez a szoba kicsi. Ha szeretnél egy dolgozó- vagy sminkes sarkot kialakítani magadnak, de pár szekrény sem ártana, akkor gyorsan el tud fogyni a tér, mivel az ágy viszi el szinte az egészet. Erre lehet tökéletes megoldás egy galériaágy kialakítása, ami a kis hálószobák legfőbb kelléke. Ezzel a módszerrel az ágy nem foglal el szinte semmit az alapterületből, hiszen alatt könnyen lehet asztalod és tárolód is.

Kis terek berendezése – Egy kicsi térből is sokat ki lehet hozni
Forrás: Getty

Apró konyha – de kell-e több egyáltalán?

Ha a lakás apróbb tereiről van szó, akkor általában a vizesblokkok szokták a rövidet húzni, ezért is olyan gyakori a kicsi konyha és fürdőszoba. De egy kis konyha berendezése csak elméletben nehéz, a gyakorlat sokszor azt mutatja, hogy a nagy konyhában tárolt dolgok töredéke van csak használatban. Ha kicsi a konyhád, akkor először is alaposan nézd át, mire is van szükséged valójában, hogy csak a fontos kellékek maradjanak. Ezután használj ki minden felületet, legyen ez a szekrény, a hűtő vagy az elszívó teteje. A gyakran használt dolgokat erősítsd a falra, így alig foglalnak helyet, de mindig kéznél vannak.

Kis terek berendezése – Egy kicsi térből is sokat ki lehet hozni
Forrás: Getty

Felesleges kis szoba? Legyen belőle gardrób!

A félszobás lakások esetén gyakran van egy zug, amit nem sok mindenre lehet felhasználni. Ha meg szeretnéd könnyíteni az életed, akkor csinálj belőle gardróbot. Sokat javulhat a lakás helykihasználása, ha van egy külön szoba, ahová mindent el tudsz rejteni.

Lebegőpolcok minden mennyiségen

Ha a kis terek berendezése a téma, akkor nem lehet elmenni a lebegőpolcok mellett. Ezekkel ugyanis könnyen ki tudsz alakítani tárolót olyan helyeken is, ahová el sem tudtad volna képzelni. Viszonylag kis helyet foglalnak a falon, így sok helyre fel tudod őket szerelni. Arra figyelj, hogy túl nehéz dolgokat pakolj rájuk, mert a rögzítés nem olyan stabil, mint egy polcos bútor esetében.

Kis terek berendezése – Egy kicsi térből is sokat ki lehet hozni
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.