Forrás: Getty

Karcos üveg polírozása: ezekkel a házi trükkökkel érdemes próbálkoznod

Mire lesz szükséged?

  • Ecet: Ahogy már megszokhattad, az ecet minden otthon projekt főszereplője.
  • Víz: Tiszta, lehetőleg desztillált vizet használj, hogy végeredményben ragyogóan tiszta legyen az üveg.
  • Nem gél állagú fogkrém: Olyat válassz, aminek nincs szilikonos, géles állaga, hanem a klasszikusan testes fogkrém paszta.
  • Mikroszálas törlőkendők: A biztonság érdekében jobb, ha egy teljesen új rongyokat fogsz be, hiszen így garantált a tökéletes tisztaság.

Hogyan polírozd újszerűre az üveget?

  1. lépés: Töröld tisztára a karcos felületet, és kenj rá egy réteg gélmentes fogkrémet. A magasabb csiszolóanyag-tartalmú márkák (például a szódabikarbónás fajták) a legjobbak. A fogakra kifejleszett kíméletes csiszolóanyagok elég biztonságosak ahhoz, hogy kiegyenlítsék az üvegfelületet anélkül, hogy további károsodást okoznának rajta.
  2. lépés: A mikroszálas kendővel körkörös mozdulatokkal dörzsöld a fogkrémet a karcba. Amint a területet simának érzed, öblítsd le a felesleget vízzel, és töröld le egy másik, tiszta mikroszálas kendővel. Addig ismételd meg ezt a lépést, amíg el nem tűnik minden karc.
  3. lépés: Keverj össze 1:1 arányban desztillált fehér ecetet és desztillált vizet egy tálban. Használd üvegtisztítóként, majd egy tiszta mikroszálas ruhával töröld le a csíkmentes felület érdekében. Most különösen igaz, hogy jobb, ha elkerülöd a papír vagy plüss anyagú törlőket, hiszen a frissen polírozott rétegre nagyobb eséllyel ragadnak majd a szöszök. Ha a házi ablaktisztító nem válik be, nyugodtan használhatsz bolti üvegtisztítót.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.