Jól áll neki a kék! – Egy a 65 nm-es újjászületett lakás modern, mégis praktikus

“A társasházi lakás a 90-es évek elején épült az agglomerációban. A főfalak téglából készültek, a válaszfalak betonból (mivel a ház a lakóteleppel egyidőben épült, felhasználták az oda készülő falakat is). Az ingatlan utoljára a 2005-ben lett felújítva (akkor került fel a fűrészporos tapéta, a konyha új bútort kapott, kicserélték a parkettát stb.), utána került a tulajdonunkba” – idézi fel a kezdeteket Attila.

Az évek során próbálták szépítgetni a lakást, cserélgetni benne a dolgokat, de eljött az ideje egy komolyabb felújításnak. Először csak részleges renoválást terveztek (ami csak a fürdőt, a WC-t és a konyhát érinti), de aztán rájöttek, hogy ezt vagy egyszerre megcsinálják, vagy a második etaphoz már nem lesz erejük a rá következő évben. Nem is beszélve arról, hogy a gazdasági helyzet bizonytalansága is inkább sürgette őket.

“A felújítás célja az volt, hogy hosszú távra egy modern és jól élhető lakást alakítsunk ki. A lakás 65 nm-es (1+2 félszoba), négyen lakunk benne a két gyermekünkkel, így fontos volt, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a teret.” A lakás egyik gyenge pontja volt egy boltíves válaszfal a konyha és az étkező között, ami miatt egy étkezőasztalt se tudtak úgy betenni Csilláék, hogy négyen körbe tudják ülni. Emiatt annak a falnak a kivétele régóta tervben volt. A másik problémás elem pedig a fürdőkád volt, ami rengeteg helyet elvett a fürdőben. Amíg picik voltak a gyerekek, ez jól is jött, de abba a korba értek, amikor már a tusoló is jó megoldás.

“A lakás jelentős részét a férjem tervezte meg. Hosszú hónapokon át rajzolgatta, nézegette a lakberendezési oldalakat. Egy ismerős hölgy tervezéssel foglalkozik, ő ültette át az elképzeléseinket (a konyha, a fürdő és az előszoba terveit) egy látványtervbe, illetve az asztalosunk is sokat segített az elképzeléseink megvalósításában” – meséli Csilla.

A FÜRDŐSZOBA

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

A konyha kék bútora meghatározó volt, ahhoz jött a Hamilton tölgy bútorlap, ami megjelenik a fürdő, a WC és az előszoba bútoraiban. A kék pedig a fürdő és a WC csempéjében, illetve a fehér falak is szintén a csempéken. “A konyhában nem akartunk mintás csempét, az sok lett volna, így jött a matt fehér metrócsempe. Ami még vezérelv volt: a fekete, ami a berendezési tárgyakban, a konyhai gépekben és a bútorok lábazatában is megjelenik. A dekorációban a képekkel és a növényekkel a célunk az volt, hogy élénk színeket vigyünk a minimál színvilágba.”

A KONYHA

Jól áll neki a kék! – Egy a 65 nm-es újjászületett lakás modern, mégis praktikus

A GYEREKSZOBÁK ÉS A NAPPALI

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

Amit a legjobban szeretünk a lakásban, az a letisztult, modern, minimál stílus, ami egyúttal vidám, meleg és ízlésesen színes. A legfontosabb talán a mindennapokban a lakás praktikussága” – összegzi a végeredményt Csilla és Attila.

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.