Ez a konyha mindent visz! – Így lett egy átlagos társasházi lakásból ízléses otthon

Andrea is számtalan lakást nézett meg “vásárlói szemmel”, amire megtalálta azt, amelyben el tudja képzelni magát és családját. Mint meséli: a döntő faktor a környezet volt. “Az ingatlan egy 32 lakásos társasház földszintjén helyezkedik el, lépcsőházanként 8-8 lakással. Ami azonban a legfontosabb: mindez egy gyönyörű parkosított környezetben. Ezért is esett rá a választásunk 2020-ban.”

ILYEN VOLT A LAKÁS A FELÚJÍTÁS ELŐTT

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

A lakótér alapterülete 62 négyzetméter, melyen 2+1 félszoba, egy konyha, egy relatíve pici fürdőszoba és egy különálló mellékhelyiség osztozik. “Mindenképp földszinti otthont kerestünk magunknak, mert van két kisfiam, és nem szerettünk volna bezárkózni velük egy társasház sokadik emeletére – már csak a szomszédok miatt sem” – meséli Andrea.

Ilyen szempontok szerint keresgéltek hát, és akadtak rá a kiszemelt ingatlanra, melyet aztán teljes körű renoválásnak vetettek alá. Egy helyi építőipari vállalatot bíztak meg a feladattal. “Igazából amit én megálmodtam és kitaláltam, azt meg is valósították nekem.”

“A korábbi otthonunk meglehetősen rusztikus volt sok-sok fa burkolattal. Itt viszont mindenképp egy modern és élhető belső teret szerettem volna kialakítani. Ehhez mértem igyekeztem a berendezést is kialakítani.” A modern enteriőrben mégis helyet kapott egy régi, de annál különlegesebb darab, ami tökéletes bizonyíték arra, hogy a különféle stílusvilágok igenis megférnek egymás mellett. “Az étkezőasztalunk egy régi, tölgyfából készült darab, ami a szüleim házában szolgált. Édesanyámat nemrég veszítettük el, ezért nagyon fontos volt a számomra, hogy otthona egy darabkáját valahogy beköltöztessem hozzánk. Átfestettük az asztalt, és ez elég is volt, hogy teljesen beleolvadjon az új környezetébe.“

ÉS ILYEN LETT A KOMPLETT FELÚJÍTÁS UTÁN

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

Ahogy minden nagyobb lélegzetvételű felújításnál, itt is voltak persze nehézségek, de végeredményt látva Andrea ezeket már kevésbé bánja. “Nagyon szeretjük az új otthonunkat, és azt is, hogy az átalakításnak hála mindenkinek lett saját privát tere. Emellett lett egy kényelmes méretű fürdőnk és egy amerikai konyhás nappalink is. Nagyon jól összeállt minden, ha elölről kellene kezdenünk, sem csinálnék semmit másként.”

Nézd meg korábbi sikertörténeteinket is, melyek szintén sok-sok tanulsággal és szuper ötlettel szolgálnak:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.