Így lett egy 50 éves kockaházból igazi "nagyi ház"

“A házunk egy 1972-ben épült kockaház. Alapterülete 100 négyzetméter, belvárosban található, zártsorú beépítésű ház. A miénk egy telek megosztva, rajta egymás mellett a szomszéd garázs és kétoldalt a két ház. A választáskor fontos szempont volt, hogy a férjem irodája, a teniszpálya és – elsősorban – a két unokánk gyalogosan elérhető távolságban legyen. Korábban egy olyan házban éltünk, amelynek nagy udvara volt. Itt ugyan icipici az udvar, de mediterrán jellegű pihenőkertté alakítottuk, és még paradicsom is terem a magaságyásban.

A felújítás előtt és közben

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Az átalakítás épp a covid idejére esett. Noha a ház szerkezetileg jó állapotban volt, szigetelni kellett és a tető is cserére szorult. Ezen felül belülről is teljesen felújítottuk, átterveztük. Eredetileg két nagy szoba és egy különálló konyha volt benne. Kibontottuk az egyik szoba konyha felőli falát, így a nappali, a konyha és az étkező egy légtérbe került. Összesen 45 négyzetmétert tesznek ki együtt. Leválasztottunk egy hatalmas szobát, és a gardróbot megszüntetve lett két, normál méretű szoba, a padlásfeljáróból pedig egy hálófülke. A fűtésrendszert, a vízvezeték- és a villamos hálózatot teljesen felújítottuk. Jelenleg infrafűtés és gázkazán együtt biztosítja a meleget és a melegvizet. A covid idején megfelelő szakembert sikerült találnunk, de sok alapanyagot online rendeltünk meg.

Amikor a férjem a közfalat bontotta, átjött a szomszéd, és elmesélte, hogy a házat az édesapja építette, ő pedig itt nőtt fel, mindent tud róla. Mivel építési vállalkozó, sok feladattal őt bíztuk meg.

A lakásbelsőt én terveztem meg. Főként magunkkal hozott bútorokkal rendeztük be a házat, amelyektől nem szerettem volna megválni. Ezek egy részét magunk újítottuk fel.

A felújított bútorok

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát


A gyerekszobában a tapéta színezhető, mert szerettük volna, hogy az unokák jól érezzék ott magukat. Ezen kívül van még a házban tornaszőnyeg, TRX, jógaszalag, a garázsban pedig pingpong asztal.

Az átalakítás maga fél év volt, bár még ma is sokszor találok ki apróságokat. Épp a lapostetejű garázs tetőterasszá alakításán gondolkodom. A végeredményt nagyon egyedinek érzem. Tudom, hogy a minimalista irányzat most nagyon népszerű, de én nem akartam egyhangú teret. Színeset, vidámat, otthonosat álmodtam meg, olyan igazi “nagyi házat”.”

Galéria / 28 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.