Forrás: Getty

Így lehet ismét rend az otthonodban, miután lement a karácsonyi forgatag

1. Ne halogassunk

Akármilyen nehéz is teli hassal a pakolásra gondolni, pláne rávenni magunkat, mégsem érdemes halogatni és kupacokba gyűjteni a mosatlant. Apró lépésekben kezdjünk el pakolászni, ha mást nem, előkészíteni a pakolást.

2. Viszlát, csomagolások!

Külön figyelmet kell szentelnünk a karácsonyi ajándékok csomagolásainak és dobozainak. Hidd el, biztosan nem lesz rá szükség, még ha most hasznosnak is találod. Gyűjtsd össze a csomagolásokat és dobozokat egy nagy zsákba, és válj meg tőlük minél hamarabb!

3. Készítsd elő a díszek helyeit

Na jó, még egy kicsit kiélvezhetjük az ünnepi díszeket és fényeket, ám a legjobb, ha az ünnepek alatt otthon töltött időben vesszük a fáradtságot, hogy praktikus tárolókat szerezzünk be a díszeknek, és felcímkézünk mindent. Hidd el, jövőre nagyon hálás lesz magadnak ezért.

4. Ajándékozd el a régit

Kaptál egy új kávéfőzőt, hiába nincs semmi baja a réginek? Ha hasonló szituációban vagy, akkor kérdezd meg az ismerőseidet, hátha valakinek szüksége van a lecserélt kisgépedre. Sőt, az is jó ötlet, ha felajánlást teszel rászorulóknak.

5. Ajándékok elhelyezése

Ha átgondoljuk, hogy mit ajándékozunk el az ünnepek után, máris több hely áll rendelkezésünkre az újonnan érkezők tárolására. Tudjuk, hogy nagyon jól mutatnak az új szerzemények a fa alatt, ám jobb, ha mihamarabb megtaláljuk a végleges helyüket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.