Forrás: Getty

Így használd a burgundi színt a lakberendezésben

Fényűző hatású szoba

Szeretnéd, ha elegánsabbnak vagy akár luxuskivitelűnek tűnne a nappali vagy bármelyik szoba? A burgundi szín egyszerre dekoratív és vakmerő, tehát képes arra, hogy markánsabbnak és vidámabbnak mutasson egy helyiséget. Az egyik legmelegebb luxus hatású árnyalat, így a hétköznapit is színpadiassá tudja tenni. Fal, ajtó- és ablakkeret, szőnyeg vagy függöny is pompázhat borvörösben – akár csak az egyik, akár az összes!

Sikkes konyhabútor

Olyan konyhabútort szeretnél, amiben van egy kis plusz, és amilyet nem nagyon látsz máshol? A konyhatrendek egyre távolabb kalandoznak a klasszikus fehér-szürke-kék színhármastól, és egyre melegebb árnyalatok használatára invitálnak. A burgundi meglepően változatos, hiszen rengetegféle színnel párosítható: a halványrózsaszínnel, a pávakékkel vagy bármilyen semleges árnyalattal tökéletes harmóniát alkot.

Hangsúlyos árnyalat bárhol

A burgundi bármelyik helyiségben megállja a helyét hangsúlyos árnyalatként, főleg neutrális földszínekkel, fehérrel vagy szürkével párosítva. Akár már egyetlen burgundi bútordarab vagy kiegészítő is fel tudja dobni a teret anélkül, hogy átvenné az uralmat. Visszafogottabbak akár egy-egy díszpárnával is kezdhetik, később pedig nagyobb bútordarabok is jöhetnek ebben a színben.

Így használd a burgundi színt a lakberendezésben
Forrás: Getty

Ékkövek színeivel kombinálva

A burgundi akkor kelt igazán luxus hatást, ha bátran kombinálod olyan drágakövek árnyalataival, mint a smaragd, a zafír vagy az ónix. A csokoládé- és a rézszín is remekül illik hozzá, csakúgy, mint az arany. Ez olyan harmonikus színorgiát eredményez, amiről mindenkinek ösztönösen a bőség és a kényelem jut eszébe.

Így használd a burgundi színt a lakberendezésben
Forrás: Getty

Meleg a hideg színek között

Ha például a kék a kedvenc színed a lakberendezésben, akkor nem árt egy melegebb árnyalat, ami otthonosabbá teszi a teret. A burgundi pompásan illik bármilyen hűvös árnyalatú közegbe, élettel és vidámsággal tölti meg a teret. A kontraszt ráadásul igazán egyedivé varázsolja bármelyik helyiséget, legyen szó hálószobáról, nappaliról, konyháról vagy fürdőről.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.