Forrás: Getty

Gyapjú pulóver tisztítása – Csupán egyetlen hozzávaló kell hozzá

Gyapjú pulóver tisztítása – nézzük, mire érdemes figyelned.

Gyapjú pulóver tisztítása – mivel és milyen gyakran kezeljük?

A csodaszer desztillált fehér ecet, ami már biztosan ismerős mindannyiunk számára. Kis mennyiségben akár minden gépi vagy kézi mosáshoz adagolhatunk belőle, ám a pulóver állapotától függően eldönthetjük, mikor szükséges, és mikor nem. Mindenképp érdemes bevetni az ecetet például akkor, ha a gyapjú érdessé vagy enyhén szagossá kezd válni.

Hogyan használjuk az ecetet a gyapjú pulcsik tisztításához? 

Az ecetet kétféleképpen is használhatjuk. Ha nagyon szagos a gyapjú, akkor folttisztítás után, de még mosás előtt áztassuk azt langyos vízbe, amihez kb. 200 ml ecetet öntünk. Hagyjuk állni fél órán át, és ezután tegyük a gépbe a pulóvert, vagy mossuk ki kézzel.

A másik módszer ennél jóval egyszerűbb és időhatékonyabb: csupán az öblítő helyére kell öntenünk 200 ml ecetet. Ha a mosógépünkön nincs külön tartó az öblítő számára, akkor önthetjük egyenesen a dobba is.

Milyen ecetet NE használj?

A gyapjú pulcsik mosásához csakis desztillált fehér ecetet használhatunk, hiszen a színes vagy ízesített verziók, mint például a balzsamecet, kárt tehet az anyagban, és elszínezhetik a gyapjút.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.