Erről se maradj le! Egy felújított fürdőszoba, telis-tele sajátkezűleg alkotott szépséggel

“Két éve vettünk egy kis házat. A fürdő nagyon apró volt benne, így már akkor a férjem kibontott egy falat, ami mögött eredetileg egy tároló volt. Mi mosókonyhának használtuk, de tudtuk, hogy a felújításnál egybenyitjuk a fürdőszobával.

Egy évig csak tervezgettünk, mit is szeretnénk. Fontos volt, hogy a WC külön legyen, hiszen két kamasz gyermekünk van, aki órákat tud eltölteni a fürdőben. Azt pedig nagyon át kellett gondolnunk, hogy fürdőkádat vagy zuhanykabint szeretnénk-e. A család egyik fele inkább zuhanyozni szeret, míg a másik inkább fürdeni. Hosszas keresgélés után aztán találtunk egy olyan fürdőkádat, amiben kényelmesen lehet zuhanyozni is.

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Ezután a férjem méregetni kezdett, mit hova tegyünk, hogy kényelmesen el is férjünk. Én pedig a stílust vettem kézbe. Míg a férjem falat bontott, majd falazott, én elindultam beszerezni a kiegészítőket. A tükörbe szerettem bele elsőként, mindent ahhoz igazítottam.

A fürdőszoba szekrényt nem teljesen készen vásároltuk. Van közte konyha elem is, maga a pult pedig saját készítés. A WC-ben található polc a régi fürdőben volt, csiszolópapír és festék segítségével magam újítottam fel. Tökéletes kiegészítő lett. De a gyerekektől is kaptunk segítséget. A WC papír tartót például a fiam készítette egy kép alapján, amit én mutattam neki.

A dekoráció fontos elemei képek. Az elejétől fogva szerettem volna fotókat a falra, de aztán rájöttem, hogy a legolcsóbb, ha keresek a neten, azt kinyomtatom és bekereteztetem.

Ahogy minden felújításnál, nálunk is sokat alakultak a tervek menet közben. A WC például már készen volt, amikor eszembe jutott, hogy van itthon szürke festék, és jól mutatna, ha az ajtóval szemközti fal szürke lenne.

Kevés csempét használtunk, csak a vizes blokkoknál. Nőként fontos volt nekem a csillogás is, így a mosdó előtti csempe és pár kiegészítő – az ízlésesség határain belül – csillog. Emellett az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy a türkiz milyen jól mutatna a fürdőben. Ezt egyrészt a képeken tudtam becsempészni, másrészt pedig a régi szobraimat festettem át magam. Szerettem volna, ha a végeredmény több lesz, mint pusztán fürdőszoba és WC, sokkal inkább két olyan helyiség, ahol szeretünk lenni.

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

A felújítás összesen két hétig tartott. A falazástól a festésig és burkolásig minden a férjem keze munkáját dicséri, de összességében közösen valósítottuk meg azt, amit elterveztünk. Így pedig minden apró részletnek saját története van, hiszen mindegyik. Terveztünk, változtattunk, nevettünk.”

Nézd meg korábbi sikertörténeteinket is, melyek szintén sok-sok tanulsággal és szuper ötlettel szolgálnak:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.