Erről se maradj le! Egy felújított fürdőszoba, telis-tele sajátkezűleg alkotott szépséggel

Erről se maradj le! Egy felújított fürdőszoba, telis-tele sajátkezűleg alkotott szépséggel

Újabb nagy vállalkozás, újabb bátor döntés és egy újabb sikertörténet. Ezúttal egy lelakott, kék fürdőszoba újjászületését követhetjük nyomon olvasónk,

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

“Két éve vettünk egy kis házat. A fürdő nagyon apró volt benne, így már akkor a férjem kibontott egy falat, ami mögött eredetileg egy tároló volt. Mi mosókonyhának használtuk, de tudtuk, hogy a felújításnál egybenyitjuk a fürdőszobával.

Egy évig csak tervezgettünk, mit is szeretnénk. Fontos volt, hogy a WC külön legyen, hiszen két kamasz gyermekünk van, aki órákat tud eltölteni a fürdőben. Azt pedig nagyon át kellett gondolnunk, hogy fürdőkádat vagy zuhanykabint szeretnénk-e. A család egyik fele inkább zuhanyozni szeret, míg a másik inkább fürdeni. Hosszas keresgélés után aztán találtunk egy olyan fürdőkádat, amiben kényelmesen lehet zuhanyozni is.

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Ezután a férjem méregetni kezdett, mit hova tegyünk, hogy kényelmesen el is férjünk. Én pedig a stílust vettem kézbe. Míg a férjem falat bontott, majd falazott, én elindultam beszerezni a kiegészítőket. A tükörbe szerettem bele elsőként, mindent ahhoz igazítottam.

A fürdőszoba szekrényt nem teljesen készen vásároltuk. Van közte konyha elem is, maga a pult pedig saját készítés. A WC-ben található polc a régi fürdőben volt, csiszolópapír és festék segítségével magam újítottam fel. Tökéletes kiegészítő lett. De a gyerekektől is kaptunk segítséget. A WC papír tartót például a fiam készítette egy kép alapján, amit én mutattam neki.

A dekoráció fontos elemei képek. Az elejétől fogva szerettem volna fotókat a falra, de aztán rájöttem, hogy a legolcsóbb, ha keresek a neten, azt kinyomtatom és bekereteztetem.

Ahogy minden felújításnál, nálunk is sokat alakultak a tervek menet közben. A WC például már készen volt, amikor eszembe jutott, hogy van itthon szürke festék, és jól mutatna, ha az ajtóval szemközti fal szürke lenne.

Kevés csempét használtunk, csak a vizes blokkoknál. Nőként fontos volt nekem a csillogás is, így a mosdó előtti csempe és pár kiegészítő – az ízlésesség határain belül – csillog. Emellett az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy a türkiz milyen jól mutatna a fürdőben. Ezt egyrészt a képeken tudtam becsempészni, másrészt pedig a régi szobraimat festettem át magam. Szerettem volna, ha a végeredmény több lesz, mint pusztán fürdőszoba és WC, sokkal inkább két olyan helyiség, ahol szeretünk lenni.

Galéria / 13 kép

Megnézem a galériát

A felújítás összesen két hétig tartott. A falazástól a festésig és burkolásig minden a férjem keze munkáját dicséri, de összességében közösen valósítottuk meg azt, amit elterveztünk. Így pedig minden apró részletnek saját története van, hiszen mindegyik. Terveztünk, változtattunk, nevettünk.”

Nézd meg korábbi sikertörténeteinket is, melyek szintén sok-sok tanulsággal és szuper ötlettel szolgálnak:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Kert Kertészkedés gyerekkel – Így tanítsuk meg a kertészkedés alapjait a kicsiknek

Szívesen csatlakoznak hozzád a kicsik, amikor az udvaron ügyködsz? A kertészkedés gyerekkel is jó móka, ám jobb, ha már a kezdetektől megtanítjuk a legfontosabb tudnivalókat mindenki biztoságának érdekében. Nézzük is az alapokat, amiket minden kicsinek meg kell tanulnia.

Felújítás Harmónia a köbön! 3 emeletes családi fészek a Mecsek szívéből

Költözni soha nem könnyű. De ha ez azt jelenti, hogy az előző otthonodat eladod, az újat felújítod, a gyermekeidnek új iskolát keresel közben, és a vállalkozásodat is "becsomagolod", az talán az egyik legnehezebb variáns mind közül. Krisztina és családja azonban – a tökéletes tervezésnek és a szigorú ütemtervnek hála – hibátlanra vizsgázott ebből. Jutalmuk pedig ez a káprázatos, ízléses, minden elemében otthonos családi ház.

Tipp Így frissítsd fel otthonod az újévben teljesen ingyen

Az új év jegyében nem csupán mi magunk szeretünk tiszta lappal kezdeni, de lakásunkra is ráfér egy év eleji felrázás. Az ünnepek múltán, persze, az is fontos szempont, hogy a lakásfelújító projekt ne terhelje meg nagyon az amúgy is sokat használt pénztárcánkat, ezért olyan tippeket hoztunk most, amelyek zsebbarát módon mutatják meg, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat,

Tipp Tetőtéri konyha berendezése – Hasznos tippek a tökéletes konyha érdekében

Ha egy új lakrészt szeretnénk kialakítani a tetőtérben, akkor vannak olyan helyiségek, amiknek a tervezése egy kicsit nehezebb, mint másoké. Például a tetőtéri konyha berendezése több fejvakarással jár, mint egy hálószoba kialakítása, hiszen jóval több dologra kell figyelni. De nézzük, hogyan is készítsünk tetőtéri konyhát.

Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin