Életet menthet! – Ezeket vedd figyelembe a szén-monoxid jelző felszerelésekor

Életet menthet! – Ezeket vedd figyelembe a szén-monoxid jelző felszerelésekor

A szén-monoxid jelző készülék beszerelése életeket menthet, ráadásul életünk védelméért cserébe nem is drága és nem is nehéz a beszerelése. Ezért bíztatunk Téged is arra, hogy szerezz be egyet minél hamarabb, majd megfelelő módon szereld fel, hogy megbízhatóan végezhesse a munkáját.

Ötletládához ad!

Milyen esetekben fontos a szén-monoxid készülék beszerelése?

Szén-monoxid jelzőt határozottan minden lakásba ajánlott felszerelni kazánok és fűtőberendezések mellé. Inkább ne legyen rá szükség, de minden túlzás nélkül életet menthet. A legtöbb barkácsboltban vagy szupermarketben kapható ilyen berendezés, az ára átlagosan 10 ezer forint körül mozog, amiért cserébe legalább 5 évig biztonságban tudhatod magad. A legjobb, ha több készüléket is beszerzel, egyet a kazánhoz vagy fűtőberendezéshez, egyet pedig a hálószobába.

Mire figyelj a készülék vásárlásakor és felszerelésekor?

  • Vásárláskor mindenképp ellenőrizd a készülék minősítését, és jegyezd fel, hogy hány évig vállal rá garanciát a gyártó. Ez nagyon fontos, mert csak így tudod időben cserélni a készüléket.
  • Alaposan és figyelmesen olvasd el a készülék használati és felszerelési utasításait is, hiszen egyes modelleknél lehet egy-két eltérés az általános felszerelési elvektől.
  • A szén-monoxid jelzőt a kazán vagy fűtőberendezés közelébe kell felhelyezni, hogy minél hamarabb megszólalhasson veszély esetén.
  • A készüléket körülbelül két méter magasra érdemes elhelyezni, és nagyjából 2 méteres távolságra a kazántól vagy fűtőberendezéstől.
  • A kiegészítő, hálószobában felszerelt készüléket körülbelül az ágy magasságában is elhelyezheted, ha jelez, kellő idő ahhoz, hogy biztonságban elhagyhasd a házat.
  • Ne szereld fel a szén-monoxid jelzőt huzatos helyre, szekrénybe, mosogató vagy tűzhely fölé, mert itt tompulhat annak hatékonysága.

Mit kell tenni, ha megszólal a jelző?

Ha rajtad kívül más is van a lakásban, azonnal kezdjétek el kinyitni az ablakokat és ajtókat együtt, majd amint lehet, hagyjátok el a lakást. Ha könnyen és gyorsan megoldható, akkor a szén-monoxidot kibocsátó készüléket is kapcsoljátok le, mielőtt elhagyjátok a lakást, és értesíted a szakembereket.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Így lesz pihentető az alvás a legnagyobb hőségben is

A nyári hőség nemcsak a nappalokat, hanem az éjszakákat is megnehezíti, különösen akkor, ha nincs otthon légkondicionálód. Ezért is hoztunk most néhány ötletet, amiknek hála a legnagyobb melegben is jól tudsz majd aludni.

Tipp Megizzadtál a kedvenc baseball sapkádban? Így tüntesd el róla a foltokat

Az erős nyári napsugarak miatt gyakran kerül elő a baseball sapka a szekrény mélyéről, pláne, a kertészkedésről vagy kinti programokról van szó. És bár ez a fejfedő hatékony a napszúrás ellen, kellemetlenül fel tudja melegíteni a fejbőrt, így nem csoda, ha egy idő után izzadtságfoltok jelennek meg rajta. Mutatjuk, hogyan tudod ezeket eltávolítani.

Kert Nem virágzik a rózsád? Ez az 5 ok állhat a háttérben

Bárhogy is próbálkozol, nem borul virágba a rózsabokrod? Akkor lehet, hogy te is belefutottál a rózsagondozás 5 tipikus hibájának egyikébe.

Kert Júniusi teendők a kertben

Nyáron igazán élvezet kint dolgozni a kertben, főleg júniusban, hiszen ekkor már szép színesek a virágágyások, a veteményesben pedig már begyűjtheted az első friss és ropogós, vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket. De persze feladat is van bőven, hogy a kert jól bírja a hőséget, és nyár végén is szép és egészséges legyen. Segítségképp ezeket szedtük most össze csoportosítva.

Felújítás Szőlőhegyek ölelésében – Egy présházból lett otthon Zsámbék szomszédságában

Ezúttal egy völgybe utazunk, hogy egy régi présházat járjunk be, amiből alapos tervezéssel, nagy adag jóízléssel, valódi hozzáértéssel és kellő alapossággal valódi otthon lett.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin