Forrás: Getty

Elég volt! Ezt a 4 lakberendezési trendet száműzd az otthonodból

Nem kell minden trendet követni, se a divatban, se a lakberendezésben, hiszen az öltözködési és dekorációs stílus is nagyban függ az egyéniségünktől. Természetesen a saját stílusod megtalálásához több irányzatot ki kell próbálnod, azonban vannak olyanok, melyekről jobb nem is tudomást venni, vagy egyszerűen száműzni az otthonokból. Következzenek ezek a lejárt trendek.

Faltetoválás

Már biztosan Te is találkoztál olyan feliratokkal, hogy „Carpe diem” vagy „Mosolyogj a világra, és az visszamosolyog rád.”. Az ilyen és ezekhez hasonló idézetek rendkívül kedveltek voltak, de napjainkban már sokkal inkább elcsépeltek és unalmasak, mintsem egyediek. A virágmintákat szintén ezekkel a jelzőkkel lehet illetni. Ha az otthonod falán is megtalálhatók ilyesmi idézetek vagy motívumok, akkor jobban teszed, ha megválsz tőlük. Sokkal jobb választásnak bizonyul, ha ecsetet ragadsz, és egy modern árnyalattal, például az év színével fested le a falat. De akár egy galériafalat is készíthetsz.

Ananász, flamingó és trópusi stílus

Az ilyen típusú dekorációkat szintén száműzd az otthonodból! A trópusi stílusú lakberendezési tárgyak és minták ideje lejárt. Ugyanez igaz az ananász formára és a flamingóra is. Ezek már annyira idejétmúltak, hogy jobban jársz, ha azonnal elpakolod mindegyiket. A természetes anyagokból készült darabok ellenben rendkívül trendik, mindössze arra figyelj, hogy célzottan használd őket.

Szivárványos elrendezés

Ha búcsút intesz ennek a trendnek, akkor rengeteg időt spórolsz meg magadnak, hiszen a könyvek szín szerinti sorrendje sok időt vesz igénybe. Az egykor divatos elrendezés mára már egyáltalán nem trendi, így ideje elfelejteni. Jelenleg a semleges és visszafogott árnyalatok uralkodnak még a könyvespolcokon is. Akkor sem kell kétségbeesned, ha csupa színes könyved van, ugyanis erre is van egy szuper megoldás: egyszerűen fordítva tedd őket a polcra.

Szőrmehatású szőnyegek

A báránybőr, illetve a szőrmehatású szőnyegek ideje lejárt! Ezek már ugyanannyira számítanak rossz választásnak, mint a valódi szőrméből készült bundák. Annak ellenére, hogy az ilyen típusú szőnyegek puhák és melegséget sugallnak, igencsak ódivatú hatásuk van. Az sem mellékes, hogy rengeteg port raktároznak el magukban, így a közelükben nem ritkák a tüsszögési rohamok. Ezek helyett válassz inkább letisztult stílusú szőnyegeket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.