Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

“A lakás egy megyeszékhelyhez közeli település nyugodt, kertvárosi részében található. 2016-ban vásároltuk. 120 nm a lakótér, két emeleten. 3+2 félszobás, pici kerttel. Két dolog tetszett benne: az elhelyezkedése, illetve az elosztása. Mediterrán stílusban, terrakotta színvilággal volt az egész megalkotva, egységes volt, de nem a mi ízlésünket tükrözte, és egy-két részlet kezdett már erősen elhasználódni, így azt gondoltuk, hogy majd apránként felújítjuk.

Két évet kellett várnunk, hogy nekivágjunk az első résznek. Ekkor a nappali-étkező-konyha, lépcsőház és közlekedő burkolatát cseréltük le, illetve a teljes konyhát felújítottuk. Mindent mi terveztünk meg, éjszakába nyúlóan törtük a fejünket, rajzolgattunk, gyűjtöttük az ötleteket. Könnyebbség, hogy a lakberendezés a hobbim, így örömmel telt minden egyes perc. Nehézség volt azonban, hogy a felújítás idején bent laktunk a lakásban, több mint egy hónapig konyha nélkül, két gyerekkel. Nem mondom, hogy szívesen megismételnénk…

Galéria / 30 kép

Megnézem a galériát

Egyik kedvenc részletünk a hexagon csempe, ami felbukkan az előszobában és a konyhában is. A burkolónk gyönyörű munkát végzett, amikor a fahatású csempét a hexagon csempével találkoztatta. Szerencsére kihívásnak vette. Volt, aminek többször nekifutott, de a látvány nagyon egyedi lett. Nagy öröm ránézni minden egyes alkalommal, amikor belépünk a lakásba.

A következő körben, még a koronavírus járvány előtt, 2020 januárjában, újult meg a földszinti fürdőszoba, ami nagyon különleges volt, teljesen piros színben pompázott. Erre a pillanatra vártam talán a legjobban, ez volt a lakás gyenge pontja. Nehézség volt a dologban, hogy mindösszesen 3 nm-en kellett esztétikusan elrendezni egy zuhanyzót, a mosdószekrényt és a WC-t. A végeredmény szerintem fantasztikus lett, sokkal világosabb, élhetőbb fürdőt kaptunk. Különösen az egyedi alakú zuhanykabin ötletére vagyok büszke, ami lehetővé teszi, hogy a sarokban helyet kapott WC-hez könnyebben férjünk oda. Mind az íves, mind a szögletes kabin több helyet foglalt volna el. A márvány minta pedig időtlen, elegáns hangulatot kölcsönzött a helyiségnek.

Az utolsó nagyobb felújítás 2021 tavaszán volt, amikor az emeleti fürdőt, a hálót és a lépcsőházat csinosítottuk. Itt is közbeszólt a koronavírus, már a régi csempe le volt verve, amikor a kijárási tilalom érvénybe lépett, a boltok bezártak, és akadozott az anyagellátás, emiatt el is húzódott az egész felújítás. Ráadásul a gyerekek flexelés hangjával kísérve vettek részt az online órákon. Emlékezetes marad az egész családnak, azt hiszem.

Ez év elején lett készen a nappali- és előszobabútor, amiszínben harmonizál a konyhával. Ezzel lett teljes az enteriőr.

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

Visszagondolva az elmúlt 4 évünkre, minden nehézséget megért a felújítás. A mai napig imádunk hazajönni. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit megalkottunk.”

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.