Cicabútor házilag – Ezeket a DIY megoldásokat imádni fogja a macskád

Cicabútor házilag – Ezeket a DIY megoldásokat imádni fogja a macskád

Sokat unatkozik a cicád otthon? Szeretnél neki valamivel kedveskedni? Akkor DIY eszközöket elő, mert ez a 4 cicabútor házilag is könnyen megvalósítható, macskád pedig imádni fogja.

Ötletládához ad!

Cicabútor házilag új kellékekből

  • Cicaház tévéből

A régi tévék pont elég nagyok ahhoz, hogy egy cica beléjük férjen. Ha porosodik a garázsban egy ősrégi tévé, szereljünk ki belőle minden alkatrészt, végül az üveget is vegyük ki. (Az alkatrészeket elektronikai hulladékgyűjtőbe adjuk le, ne a kukába dobjuk!) Miután csak a keret maradt, ellenőrizzük, hogy nincs-e szög vagy más veszélyes rész. Amennyiben tiszta a terep, béleljük ki a tévé belsejét pokrócokkal és párnákkal. Szórakoztató elemként a tévé keret tetejéről lógathatunk le labdákat vagy gombolyagokat, amivel tud játszani a cica.

  • Cicahinta

Ez a cicabútor házilag is pillanatok alatt megvan. Előnyük van azoknak, akik már tapasztalt makramésok, ám kezdők is el tudják készíteni a cicahintát. Szükségünk lesz hozzá makraméfonálra, egy lapos fakorongra, egy párnára és csavarokra, amivel a plafonhoz tudjuk rögzíteni a hintát. A fakorongra erősítsük rá a párnát, majd e köré kezdjük el fonni a makramét. Gyakorlatilag ugyanazt a módszert kell alkalmaznunk, mintha függő növénytartót készítenénk. Ehhez rengeteg magyar nyelven is elérhető oktatóvideót találhatunk a Youtube-on.

Cicabútor házilag állandó bútorokból

  • Cica kaparófa

A cicád állandóan a körmét feni valamelyik bútoron? Óvd meg a körmét (és a bútorodat) egy nagyon egyszerű trükkel: vond be a gyakran kapart felületet kötöző kenderzsineggel. Ez a természetes anyag nem jelent veszélyt a macskára, ráadásul a bútort is megvédi. Egy fémszerkezetre fűzz fel zsineget oda-vissza, majd ezt húzd a gyakran kapart felülethez. Így ha cicád legközelebb arra jár, már nem tud a bútorban kárt tenni.

  • Cica mászófa/kaparófa

Ehhez a cicabútorhoz egy nagyobb, szerteágazó faágra lesz szükségünk. Tisztítsuk le a fát, vágjuk le róla a leveleket és a kisebb ágakat. Ha ez a cicabútor a kertbe készül, akkor a legegyszerűbben úgy lehet rögzíteni, hogy leássuk a földbe a szárát. Ennek a benti alternatívája, ha egy nagy virágládába állítjuk a fát., Hiába könnyű a cica, menjünk nagyon biztosra a rögzítéssel. Ezután már csak az apróbb simításokat kell elvégeznünk: akasszunk rá játékokat, fonalakat, madzagokat, amikkel tud játszani a macska akár a földön, akár a fára felmászva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Promóció Add át magad a karácsonyi hangulatnak! 3 nagyszerű ajándékötlet, amivel garantáltan örömet szerzel

Már fenyőillatban úszik a lakás, sorra gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi koszorún, és igyekszünk minél előbb elintézni, helyre tenni és rendbe rakni mindent, no meg persze mihamarabb beszerezni mindenkinek a lehető legjobb ajándékot. De közben arra is kell figyelnünk, hogy a karácsony meghittsége ne vesszen el a teendők rengetegében.

Felújítás Címlapra vele! – Egy 120 nm-es otthon, amely minden elemében tökéletes

Edina és családja 2016-ban vásárolta meg ezt az ingatlant, amelyről már akkor tudták: alapos felújításra szorul. Mire azonban igazán belelendültek, a koronavírus járvány megbénította a világot. Ők azonban nem adták fel, és több részletben ugyan, de megvalósították a terveiket. A képeket látva kétségtelen: megérte kitartónak lenniük.

Tipp 5 érv, ami miatt megéri időben megtervezni az ünnepi menüt

Az ünnepek közeledtével mindenki vásárlási lázban ég, ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni. A karácsonyi étkezések tipikusan azok az események, amikor rengeteg ételmaradék gyűlik össze, ami egyrészt pénzkidobás, másrészt pedig nagy terhet ró a környezetre. A menü alapos megtervezésével rengeteget spórolhatunk az alapanyagok megvásárlásakor, és jóval kevesebb étel vész kárba.

Otthon Tokár Tamás és Kovács Dorottya otthonában jártunk

A házkeresés egyik alapfeltétele volt Tamáséknál, hogy megoldható legyen egy-egy külön „irodahelyiség” kialakítása, ahol egymástól elszeparáltan tudnak dolgozni. Szerencsére a kiszemelt háznak a földszintjén adott volt ennek a lehetősége, így a saját ízlésüknek és érdeklődési körüknek megfelelő birodalmat tudtak létrehozni.

Tipp Karácsony számokban – Mennyit spórolhatunk, ha kevesebbet kapcsoljuk be a fényfüzéreket?

A karácsonyi hangulathoz nagyban hozzátartoznak az égősorok, fénydekorok és különböző világító figurák az ablakban. Amerikában egyenesen versenyeznek az emberek, hogy kinek van pompásabban kivilágítva a háza. Azt gondolhatjuk, hogy ezek sok áramot fogyasztanak az ünnepi időszakban – ezzel együtt ezen lehet igazán spórolni. De nézzük, hogy ez mennyire igaz.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin