Forrás: Getty

Cicabútor házilag – Ezeket a DIY megoldásokat imádni fogja a macskád

Cicabútor házilag új kellékekből

  • Cicaház tévéből

A régi tévék pont elég nagyok ahhoz, hogy egy cica beléjük férjen. Ha porosodik a garázsban egy ősrégi tévé, szereljünk ki belőle minden alkatrészt, végül az üveget is vegyük ki. (Az alkatrészeket elektronikai hulladékgyűjtőbe adjuk le, ne a kukába dobjuk!) Miután csak a keret maradt, ellenőrizzük, hogy nincs-e szög vagy más veszélyes rész. Amennyiben tiszta a terep, béleljük ki a tévé belsejét pokrócokkal és párnákkal. Szórakoztató elemként a tévé keret tetejéről lógathatunk le labdákat vagy gombolyagokat, amivel tud játszani a cica.

https://www.instagram.com/p/CcZ5Ww1q8g_/
  • Cicahinta

Ez a cicabútor házilag is pillanatok alatt megvan. Előnyük van azoknak, akik már tapasztalt makramésok, ám kezdők is el tudják készíteni a cicahintát. Szükségünk lesz hozzá makraméfonálra, egy lapos fakorongra, egy párnára és csavarokra, amivel a plafonhoz tudjuk rögzíteni a hintát. A fakorongra erősítsük rá a párnát, majd e köré kezdjük el fonni a makramét. Gyakorlatilag ugyanazt a módszert kell alkalmaznunk, mintha függő növénytartót készítenénk. Ehhez rengeteg magyar nyelven is elérhető oktatóvideót találhatunk a Youtube-on.

https://www.instagram.com/p/CcPPZVIK35p/

Cicabútor házilag állandó bútorokból

  • Cica kaparófa

A cicád állandóan a körmét feni valamelyik bútoron? Óvd meg a körmét (és a bútorodat) egy nagyon egyszerű trükkel: vond be a gyakran kapart felületet kötöző kenderzsineggel. Ez a természetes anyag nem jelent veszélyt a macskára, ráadásul a bútort is megvédi. Egy fémszerkezetre fűzz fel zsineget oda-vissza, majd ezt húzd a gyakran kapart felülethez. Így ha cicád legközelebb arra jár, már nem tud a bútorban kárt tenni.

  • Cica mászófa/kaparófa

Ehhez a cicabútorhoz egy nagyobb, szerteágazó faágra lesz szükségünk. Tisztítsuk le a fát, vágjuk le róla a leveleket és a kisebb ágakat. Ha ez a cicabútor a kertbe készül, akkor a legegyszerűbben úgy lehet rögzíteni, hogy leássuk a földbe a szárát. Ennek a benti alternatívája, ha egy nagy virágládába állítjuk a fát., Hiába könnyű a cica, menjünk nagyon biztosra a rögzítéssel. Ezután már csak az apróbb simításokat kell elvégeznünk: akasszunk rá játékokat, fonalakat, madzagokat, amikkel tud játszani a macska akár a földön, akár a fára felmászva.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.