Cicabútor házilag – Ezeket a DIY megoldásokat imádni fogja a macskád

Cicabútor házilag – Ezeket a DIY megoldásokat imádni fogja a macskád

Sokat unatkozik a cicád otthon? Szeretnél neki valamivel kedveskedni? Akkor DIY eszközöket elő, mert ez a 4 cicabútor házilag is könnyen megvalósítható, macskád pedig imádni fogja.

Ötletládához ad!

Cicabútor házilag új kellékekből

  • Cicaház tévéből

A régi tévék pont elég nagyok ahhoz, hogy egy cica beléjük férjen. Ha porosodik a garázsban egy ősrégi tévé, szereljünk ki belőle minden alkatrészt, végül az üveget is vegyük ki. (Az alkatrészeket elektronikai hulladékgyűjtőbe adjuk le, ne a kukába dobjuk!) Miután csak a keret maradt, ellenőrizzük, hogy nincs-e szög vagy más veszélyes rész. Amennyiben tiszta a terep, béleljük ki a tévé belsejét pokrócokkal és párnákkal. Szórakoztató elemként a tévé keret tetejéről lógathatunk le labdákat vagy gombolyagokat, amivel tud játszani a cica.

  • Cicahinta

Ez a cicabútor házilag is pillanatok alatt megvan. Előnyük van azoknak, akik már tapasztalt makramésok, ám kezdők is el tudják készíteni a cicahintát. Szükségünk lesz hozzá makraméfonálra, egy lapos fakorongra, egy párnára és csavarokra, amivel a plafonhoz tudjuk rögzíteni a hintát. A fakorongra erősítsük rá a párnát, majd e köré kezdjük el fonni a makramét. Gyakorlatilag ugyanazt a módszert kell alkalmaznunk, mintha függő növénytartót készítenénk. Ehhez rengeteg magyar nyelven is elérhető oktatóvideót találhatunk a Youtube-on.

Cicabútor házilag állandó bútorokból

  • Cica kaparófa

A cicád állandóan a körmét feni valamelyik bútoron? Óvd meg a körmét (és a bútorodat) egy nagyon egyszerű trükkel: vond be a gyakran kapart felületet kötöző kenderzsineggel. Ez a természetes anyag nem jelent veszélyt a macskára, ráadásul a bútort is megvédi. Egy fémszerkezetre fűzz fel zsineget oda-vissza, majd ezt húzd a gyakran kapart felülethez. Így ha cicád legközelebb arra jár, már nem tud a bútorban kárt tenni.

  • Cica mászófa/kaparófa

Ehhez a cicabútorhoz egy nagyobb, szerteágazó faágra lesz szükségünk. Tisztítsuk le a fát, vágjuk le róla a leveleket és a kisebb ágakat. Ha ez a cicabútor a kertbe készül, akkor a legegyszerűbben úgy lehet rögzíteni, hogy leássuk a földbe a szárát. Ennek a benti alternatívája, ha egy nagy virágládába állítjuk a fát., Hiába könnyű a cica, menjünk nagyon biztosra a rögzítéssel. Ezután már csak az apróbb simításokat kell elvégeznünk: akasszunk rá játékokat, fonalakat, madzagokat, amikkel tud játszani a macska akár a földön, akár a fára felmászva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Tipp Ez az 5 készülék fogyasztja a legtöbb áramot az otthonodban

Az utóbbi hetekben egyre drágább lett minden, és ez alól sajnos az áram és a gáz sem jelent kivételt. Annak érdekében, hogy a havi kiadásaid a lehető legminimálisabb mértékben emelkedjenek meg, nézzük, hogy melyek azok a készülékek, amelyek a legtöbb áramot használják.

Tipp Szentimentális szelektálás – Hogyan szortírozzuk ki a családi ereklyéket és ajándékokat?

Furcsán hangozhat a „szentimentális szelektálás” kifejezés, pedig igen találó. Arra az esetre használjuk, amikor ajándékokat, emlékeket és fényképeket válogatunk át és szabadulunk meg tőlük, hogy helyet szabadítsunk fel az otthonunkban. A folyamat nem könnyű, hiszen nem szívesen enged el az ember szentimentális értékeket, ám néha a rend érdekében muszáj lépnünk. Segítünk, hogyan szelektálj.

Tipp Szúnyogriasztó spray házilag mindössze 3 hozzávalóból

A szúnyogok elriasztásához számos termék közül válogathatsz, de ezek rengeteg vegyszert tartalmaznak. Ha a természetes összetevőket részesíted előnyben, akkor ezek a készítmények számodra szóba sem jönnek. Sokkal inkább az alábbi, házi szúnyogűző!

Tipp Nézzük, mit kell 60 Celsius-fokon mosni – és mit TILOS

Fehérnemű, törlőrongy, ágynemű – ezeket a textíliákat a legtöbben 60 Celsus-fokon mossák. Erre vajon tényleg szükség van?

Tipp A robotporszívó előnyei és hátrányai – Megéri beruházni rá?

A robotporszívók már nem számítanak kuriózumnak, szerencsére egyre elérhetőbb áron kínálják őket. Sőt, egyre többet tudnak, pontosabbak és megbízhatóbbak. Ám még így is szól ellenük jó pár érv, hiszen gondolkozni (még) nem tudnak. Elhoztuk a legnyomósabb érveket, melyek garantáltan segítenek meghozni az okos döntést.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin