Forrás: Getty

Bepisilt a kutya? Így szabadulhatsz meg a kellemetlen szagoktól

Ecetesszencia

Nagyon hatékony és kedvelt házi szer az ecetesszencia, ha a kutyapisi szagától szeretnél megszabadulni. Ha eltávolítottad a vizeletet, akkor a foltot mindenféleképp ezzel kezeld. Ehhez keverj össze némi langyos vizet ecettel, majd alaposan dörzsöld be vele a foltot. A kapott oldat semlegesíti a szagot, így száradás után a kezelt felületnek ismét friss illata lesz.

Sütőpor és szódabikarbóna

Az érintett területet előbb tisztítsd meg egy enzimes tisztítószerrel, ezután alaposan szórd be a foltot sütőporral vagy szódabikarbónával, és hagyd hatni azokat több órán át – akár egy egész éjszakán keresztül. Száradás után egyszerűen porszívózd le a szőnyeget, és már készen is vagy.

Enzimes tisztítószer

Már minden házi praktikát kipróbáltál, de a szag csak nem akar eltűnni? Akkor hívj segítségül egy enzimes tisztítószert, ami még a beszáradt kutyavizeletet is képes semlegesíteni. Ez a természetes tisztítószer olyan mikroorganizmusokat tartalmaz, melyek elpusztítják az állati vizelet, az izzadság vagy éppen a hányás szagát.

Mosószer

Ez szintén egy rendkívül hatékony trükk, aminek hála megszabadulhatsz a kellemetlen szagoktól. Ehhez készíts egy kenhető pasztát vízből és mosószerből, majd alaposan dörzsöld be vele az érintett területet. Várj pár percet, majd egy nedves ronggyal töröld le, és csak hagyd megszáradni.

Alkohol

A vizeletszag eltüntetésére az alkohol is tökéletes választásnak bizonyul. Ehhez tiszta alkoholra lesz szükséged, nehogy foltok maradjanak utána. Csepegtess némi alkoholt a foltra, majd hagyd hatni. Végezetül mosd le vízzel, hagyd megszáradni, és a kellemetlen szagnak már nyoma sem lesz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.