Beépítenéd a padlásteret? Így tervezd meg a tetőablakot

Beépítenéd a padlásteret? Így tervezd meg a tetőablakot

A padlás hagyományos tároló funkciója egyre inkább háttérbe szorul, inkább az alternatív felhasználási módok jöttek divatba napjainkban. Például plusz tetőtéri lakóteret alakíthatunk ki ott. Persze ez akkor lesz az igazi, ha nem csak kényelmes, de kellően világos is. Ezen segítenek a tetőablakok.

Ötletládához ad!

Sokféle indok lehet arra, hogy a tetőteret lakórésszé alakítsuk át. A gyerekeknek több hely kell, esetleg több generációs házat szeretnénk, vagy a kedvenc hobbink nőtte ki a kis szobát. Gondos tervezéssel szinte meg lehet duplázni a ház lakható alapterületét, ami sokak számára jelent életminőség-javulást.

Tetőablak helyes elhelyezése

A tetőablak elhelyezése kicsit nehézkes feladat, ezért érdemes szakértőt hívni, aki felméri a tetőt, majd javaslatot tesz arra, hogy hová érdemes beépíteni a nyílászárót. Ha ez tisztázódik, akkor az ablakokhoz képest meg lehet tervezni a lakrész elrendezését. A cél, hogy a szobát oda tegyük, ahol az ablaknak hála sok a természetes fény.

TIPP: Manapság, ha tetőtéri ablakokról van szó, érvényesülni látszik a minél több, annál jobb elv.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin