Beépítenéd a padlásteret? Így tervezd meg a tetőablakot

Beépítenéd a padlásteret? Így tervezd meg a tetőablakot

A padlás hagyományos tároló funkciója egyre inkább háttérbe szorul, inkább az alternatív felhasználási módok jöttek divatba napjainkban. Például plusz tetőtéri lakóteret alakíthatunk ki ott. Persze ez akkor lesz az igazi, ha nem csak kényelmes, de kellően világos is. Ezen segítenek a tetőablakok.

Ötletládához ad!

Sokféle indok lehet arra, hogy a tetőteret lakórésszé alakítsuk át. A gyerekeknek több hely kell, esetleg több generációs házat szeretnénk, vagy a kedvenc hobbink nőtte ki a kis szobát. Gondos tervezéssel szinte meg lehet duplázni a ház lakható alapterületét, ami sokak számára jelent életminőség-javulást.

Tetőablak helyes elhelyezése

A tetőablak elhelyezése kicsit nehézkes feladat, ezért érdemes szakértőt hívni, aki felméri a tetőt, majd javaslatot tesz arra, hogy hová érdemes beépíteni a nyílászárót. Ha ez tisztázódik, akkor az ablakokhoz képest meg lehet tervezni a lakrész elrendezését. A cél, hogy a szobát oda tegyük, ahol az ablaknak hála sok a természetes fény.

TIPP: Manapság, ha tetőtéri ablakokról van szó, érvényesülni látszik a minél több, annál jobb elv.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Varázslat 20 négyzetméteren – Ez a lakás felülírja a szűk terek fogalmát

A kislakás különleges műfaj, ami a megszokottnál sokkal kompaktabb elrendezést, komoly átgondolást és látványos ötleteket igényel, hogy minden funkció elférjen kevés négyzetméteren. Ebben a picike otthonban ez igencsak látványosan sikerült.

Tipp Tavaszi nagytakarítás: így lesz csíkmentes az ablaküveg

Nincs tavaszi nagytakarítás ablaktisztítás nélkül, ennek ellenére ez az egyik legkevésbé kedvelt munka, hiszen sokáig tart, sok energiát emészt fel, végül mégis sokszor csíkos és foltos a felület. Utóbbi problémára hoztunk most megoldást.

Tipp A bolyhos szőnyegek tisztítása: csak 3 eszközre van szükséged hozzá

A bolyhos szőnyegek nagyon kényelmesek, hiszen a hosszú szálak miatt puhák, ráadásul szinte valamennyi stílushoz jól illenek. Sokan azonban ódzkodnak tőlük, mégpedig a takarítás miatt. Ez valóban sarkalatos pont, de az alábbi 3 eszköz segítségével könnyebb lesz a dolgod.

Kert A gyep gondozása tél után – Erre van szüksége tavasszal a fűnek

A hosszú és hideg tél után a növényeknek kiemelt figyelemre és törődésre van szükségük. Ez a fűre is igaz. Mutatjuk, mit kell tenned a gyeppel, hogy tavasszal (aztán pedig nyáron is) szép és egészséges legyen.

Kert Ezeket a növényeket ültesd az udvar árnyékos részeire

Ha már tapasztalt kertész vagy, bizonyára félve fogsz neki az árnyékos helyek megtervezéséhez, hiszen nehéz virágba borítani a naptól elzárt részeket. A kert azonban csak úgy lesz szép, ha minden pontjában van valami zöld, ehhez pedig ismerni kell az árnyéktűrő virágokat. Hoztunk egy listát a legszebb növényekről, amelyek örömmel költöznének a kerted árnyékos sarkaiba is.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin