Forrás: Getty

A meghitt otthoni hangulat új szintje: cozycore

1. Dupla réteg függönyök

A vastag, dupla rétegű függönyök nem csak a rezsit segítenek alacsonyan tartani, de otthonosabbá is teszik a teret. Ne félj a sötétebb árnyalatok közül válogatni, a hidegebb hónapok során nagyon jól tud mutatni a sötétbarna vagy a tengerészkék is az ablakban.

2. Rétegek 

Ahogyan az ablakokat rétegezzük dupla függönnyel, úgy a lakás többi pontjára is szerezzünk be plusz textileket. Mindig legyen egy pléd a fotelban, egy a kanapé karfáján, tegyünk szőnyeget a konyhába vagy a folyosóra is. Válasszunk puha, meleg darabokat, amik nem csak az otthonunk hangulatát, de a hőérzetünket is javítják. 

3. Lágy fények

A réteges világítás fontosságát már többször hangsúlyoztuk, ám ebben az időszakban még nagyobb szerepet kap. Mivel ebben az időszakban sok a borús nap, fontos, hogy napközben erős fényű lámpákat tudjunk használni. Ám a délutáni pihenéshez mindenképp kell pár lágyabb fényforrás, ami meghitt hangulatot áraszt.

4. Kellemes illatok

Az ősz és a tél a gyertyák időszaka, amelyek kellemes illatot varázsolnak a lakásba. Amikor csak lehet, gyújtsunk illatgyertyát otthon, vagy vásároljunk visszafogott, otthonos odorú illatosítókat a lakásba. Próbálkozhatunk házi illatosítókkal is, például főzhetünk össze almát, fahéjat, vörösbort és narancsot.

5. Természetes kiegészítők

A természet mindig nyugtató hatással bír, ezért válasszunk természetet idéző dekorációt. Például egy fából készült tálcát, cserepes növényeket, szárított virágokat vagy bármit, ami számunkra kedves, és vegyük körbe magunkat velük.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.