Forrás: Getty

A lakberendezők új őrülete: így dekorálj arany színnel a profik szerint

1. Arany színű fém kiegészítők

Ha az arany csak a fém felületeken jelenik meg, kizárt, hogy kimenjen a divatból. Ilyen kis mennyiségben csupán drágább, elegánsabb hatásúvá teszi a lakást. Ha emiatt nem szeretnél új bútorokat vásárolni, akkor sem kell lemondanod az arany kiegészítőkről. Ilyenkor jön jól egy szórófejes festék vagy fólia.

2. Keverd fekete-fehérrel

A fekete-fehér ugyan az elmúlt években ismét óriási népszerűségnek örvendett, de sokan unalmasnak tartják. Az arany kiegészítőknek hála úgy dobhatod fel az egyhangú, kétszínű enteriőrt, hogy nem kell megszabadulnod a már meglévő bútoraidtól. Szerezz be pár arany kiegészítőt – például egy képkeretet vagy egy ízléses kis dekorszobrot. 

3. Arany színű statement piece

Egyetlen arany színű bútordarab is képes “bearanyozni’ az egész lakást. Szerezz be egy nagy vázát, asztalt vagy bármilyen bútordarabot, ami elég méretes ahhoz, hogy fókuszba kerüljön. A lakberendezők ezt hívják statement piecenek, amikor nem lehet nem észrevenni egy bútordarabot, így gyakorlatilag az egész szoba ékét képezi. 

4. Keverd az arany árnyalatait

Nem igaz, hogy az arany kiegészítők csak akkor mutatnak jól, ha ugyanolyan árnyalatúak. Ne féljünk keverni az arany különböző árnyalatait, például a fehéraranyat a rozé arannyal. 

5. Fesd a falat aranyra

Szerencsére napjainkban már elérhetők olyan jó minőségű festékek, amelyek jól mutatnak az egész falon is, de kis lépésekben is belevághatunk az arany fal dekorációba. Válasszunk arany színű falmatricát vagy maszkolószalag segítségével készítsünk precíz mintákat a falra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.