Forrás: Getty

A divatos otthon 3 aranyszabálya – Ezekre az örök igazságokra esküsznek a profik

1. A hármas szabály

A hármas szabály szerint a páratlan számokba rendezett tárgyak érdekesebbek és figyelemfelkeltőbbek, mint a páros elrendezésűek. Ez érvényes a képzőművészeti alkotásokra, a fotózásokra, a filmekre, a színházra, az építészetre és természetesen a lakberendezésben is. Használd ezt az elrendezési elvet, hogy az otthonod legszebb részeire felhívd a figyelmet.

Például helyezz három hasonló dekorelemet egymás mellé így:

2. A 3+1 színskála

Az igazán sikkes helyiségekben mindig a 3+1 színskála szabály uralkodik, amely 3 egymással harmonizáló, de visszafogott árnyalat keverékét jelenti, amit a „plusz eggyel”, azaz egy feltűnő színnel spékelsz meg.

Népszerű például a bézs, a világosszürke, a fehér és a bordó kombinációja, vagy éppen az kapucsínó, a barna, az olívazöld és a mustársárga egyvelege.

3. Fókuszpont központú dekoráció

A profik szerint még a rossz adottságú helyiségekben is mesés eredményeket lehet elérni, ha fókuszpont-központú dekorációt használunk. Ez röviden azt jelenti, hogy kiválasztod a szoba legszebb pontját, azt kihangsúlyozod, a kevésbé előnyös részekről pedig megpróbálod elterelni a figyelmet.

Választhatod fókuszpontnak a kandallót vagy az ablakot, esetleg a faldekorációt, és rendezd úgy el a többi bútort, hogy a fókuszpont felé nézzenek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.