Forrás: Getty

A család törzshelye: 5 tipp az étkező kialakításához nagy családoknak

1. Egyedi bútorok

A legtöbbet úgy hozhatod ki a térből, hogy egyedi készítésű bútorokkal rendezed be az étkezőt. Így pont annyi ülőhelyed lesz, amennyire szükség van, ráadásul plusz, hasznos részeket, például tárolókat is nyersz. Bár az egyedi bútorok nem olcsók, megérik a befektetést, hiszen így hosszútávon praktikus étkezőt kaphatsz.

2. Padok

A sok szék nem csak helyigényes, de macerás is lehet a hétköznapokban, és a padlót is felkarcolják. Az étkező padok ezekre a problémákra hatásos megoldást kínálnak, ráadásul jól is mutatnak.

A család törzshelye: 5 tipp az étkező kialakításához nagy családoknak
Forrás: Getty

3. Réteges világítás

Mivel az étkező nem csak étkezésekkor lesz központi tér a család életében, ezért a világítást mindenképp úgy tervezd meg, hogy több alkalomra is megfeleljenek. A biztos megoldás, ha van egy csillár, legalább két oldalon falilámpák, és a legjobb ha még egy állólámpát is beszerzel.

4. Sok-sok tároló

Nagycsaládosok életében nincs olyan, hogy elegendő tároló. Okos tervezéssel az étkezőszoba tele van tároló lehetőségekkel, pláne, ha padokat választasz székek helyett. Az egyedileg készített padokba kérhetsz tárolófiókokat, melyek garantáltan hasznosan lesznek a jövőben.

5. Minőségi asztal

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor vacsora közben minden apró mozdulatnál megmozdul az egész asztal, ezért a nagycsaládosok egyik legjobb befektetése lehet egy igazán minőségi étkezőasztal. Ha lehet, olyan darabot válassz, amit ki lehet nyitni egy nagyobb vendégség esetén.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.