Forrás: Getty

7 érv, amiért a vinyl padló sokkal jobb megoldás, mint hinnéd

Miért jó ötlet a vinyl padló?

  1. Padlófűtés helyett: Ha otthonodban nincs padlófűtés és nem is tervezed a kialakítását, akkor a vinyl padló szinte kötelező választás számodra. A vinylnek természetes módon meleg érzete van, így a hidegebb hónapokban sem kell attól tartanod, hogy fázik majd a talpad.
  2. Ízületkímélő: Ha ízületi problémáktól szenvedsz, vagy csak szeretnéd hosszútávon kímélni a végtagjaid, mindenképp a vinyl padlót válaszd. Mivel ez az egyik legpuhább padlóburkolati anyag, ezért kisgyerekek mellé is ideális választás lehet. Fontos szempont, hogy felülete sem csúszós, ezért kisebb eséllyel történik baleset az otthonodban, ha erre a padlótípusra szavazol.
  3. Mindenhol felhasználható: A vinyl padló nem csak a nappaliban, a gyermekszobában vagy a hálóban használható, magas ellenállósága miatt akár a folyosón, a konyhában vagy a fürdőszobában is megállja a helyét.
  4. Ellenálló: Ahogy már említettük, a gyerekszobában is használható, hiszen rendkívül ellenálló az ütésekkel, kopásokkal és karcokkal szemben. Ugyanezért a nagy forgalmú helyiségekben is jól jöhet – például az étkezőben.
  5. Széles választék: Már rengeteg színben és mintával kapható vinyl padló, ezért garantáltan Te is megtalálod azt, ami a legjobban passzol az otthonodba.
  6. Nem igényel különleges ápolást: A linóleum padlóval ellentétben a vinylt nem kell viasszal kezelni, és semmilyen más speciális gondozást sem igényel.
  7. Egyszerűen kialakítható: Ha jártas vagy a barkácsolás világában, akár Te magad lecserélheted a padlót vinylre. Mivel háromféle rögzítési módszerben kapható (klikkes, öntapadós, illetve ragasztós), azt is eldöntheted, melyikkel dolgozol a legszívesebben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.