Forrás: Getty

5 virág sötét helyre – Természetes fény nélkül is szépek maradnak

Mire figyelj?

Mielőtt beszereznél egy vagy több darabot az alábbi növények közül, érdemes sorra venned, hogy mire érdemes még figyelned, ha egy ablak nélküli szobában jól érezzék magukat, illetve némi fényhez jussanak.

  • A szobaajtó közelében helyezd el őket.
  • Az ajtót minél gyakrabban hagyd nyitva, hogy legalább egy kevés fény beszűrődjön.
  • Cserélgesd a növényeket egymással. Tedd például az egyik növényt egy olyan szobába, ahol van fény, addig pedig a másikat helyezd át az ablak nélkülibe. Ha hetente megcsinálod a helycserét, mindenki kap elegendő fényt.
  • Ha biztosra akarsz menni, szerezz be egy speciális növénynevelő lámpát.

5 ideális növény

Agglegénypálma

Ez a növény jól bírja a sötétet, és csak kevés vízre van szüksége, ellenben a meleget és a magas páratartalmat szereti. Ebből kifolyólag például egy ablak nélküli fürdőszoba ideális hely lehet a számára. Ha jól érzi magát, akkor 1 méter magasra is megnőhet.

Kukoricalevél

A kukoricalevél szintén sötétben és meleg helyiségekben érzi jól magát, főleg akkor, ha még a levegő páratartalma is magas. A locsolása sem vesz el sok időt, ugyanis mindössze kéthetente van szüksége vízre.

Zebralevél

A nyílgyökérfélék családjába tartozó zebralevelet sem zavarja a sötétség, a száraz levegő ellenben igen. A földje legyen mindig nedves, ami azt jelenti, hogy rendszeres öntözést igényel.

Vitorlavirág

A vitorlavirágnak magas páratartalomra, emellett rendszeres öntözésre van szüksége. A szoba hőmérsékletét tekintve a 20-25 Celsius-fok az ideális. Ha jól tartod, márciustól augusztusig szép fehér virágaival fogja díszíteni élettered.

Borsarc

A húsos levelő borsarc szintén a sötétség és a nedvesség nagy rajongója, a földjét épp ezért mindig nedvesen kell tartanod. Arra azonban mindenféleképp figyelj, hogy ne álljon a vízben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.