Forrás: Getty

5 tipp, hogy túléld a karácsonyi malőröket

1. Tervezz!

Ne csak az összejövetel helyszínét, időpontját és a vendéglistát tervezd meg, hanem a menüt, az ételek sorrendjét és az ülésrendet is. Ám ami az igazi nyugalmat fogja adni, az az, ha minden vészhelyzetre felkészülsz: beszédtémák a kínos helyzetekre, folteltávolító és papírtörlő mindig karnyújtásnyira stb..

2. Készülj előre!

Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra, hiszen megvan a terved, ez alapján könnyen elő lehet mindenre készülni. Amit csak lehet, főzz meg előre vagy rendeld meg a vacsora időpontjára. Így biztosan nem kell attól tartanod, hogy nem fér bele minden a vendégség kezdete előtt, vagy hogy nem érkezik meg a megrendelt étel.

3. Készülj tartalékokkal!

Minden nagy összejövetel előtt jó ötlet olyan dolgokkal felszerelni a spájzot, amit pikk-pakk el lehet készíteni abban az esetben, ha az eredeti menü nem lenne elég, vagy valakinek nem ízlene, esetleg nem illene a diétájába. Olyan ételekkel készülj vész esetére, melyek sokáig elállnak, hogy biztosan ne vesszenek kárba, ha mégsem lenne szükség rájuk.

4. Ne hagyj senkit se unatkozni!

A kisebb gyerekeknek készülj játékokkal, a nagyobbaknak filmmel, a felnőtteknek pedig egy pakli francia kártyával. Nem azt mondjuk, hogy mindegyiknél legyél ott és vegyél részt benne, csupán azt javasoljuk, hogy ezeket készítsd ki jól látható helyre, így ha elülne a buli, szem előtt lesznek ezek a Jolly Jokerek.

5. Ne vállald túl magad!

A vendégségek valóban sok készülődéssel járnak, de amennyire csak lehet, ne vállaljuk túl magunkat. Biztosan szükség van kétféle levesre és háromfajta desszertre? A vendégség folyamán bátorítsunk mindenkit arra, hogy szolgálja ki magát, és mindig fogadjuk el a segítséget.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.