Forrás: Getty

4 nappali berendezési tipp nagycsaládosoknak

1. Elegendő és kényelmes ülőfelület

Nagycsaládosként különösen nem éri meg kényelmetlen, de mutatós dizájner kanapét választani a nappaliba. Az együtt töltött idő úgy lesz igazán jó, ha a család minden tagjának van kényelmes helye, ahol órákat is el lehet tölteni. A nagy méretű sarokkanapék a legtöbb esetben tökéletes választás, hiszen így senki nem szorul ki a családi körből.

2. Nem kényes dekoráció

Ha állandóan arra kell figyelni, hogy ne sérüljön a méregdrága dekoráció, akkor nem lesz önfeledt az együtt töltött idő. Kisgyerekek mellett semmiképp se válasszunk olyan elemeket a nappaliba, amit féltünk, ami könnyen törik, esetleg veszélyt jelenthet a picikre. Altassuk még egy picit a bennünk élő lakberendezőt, amíg a gyerekek fel nem nőnek. 

3. Könnyen takarítható felületek

Ahol pörög az élet, ott elkerülhetetlen, hogy összekoszolódjanak a bútorok. A nappali berendezését úgy érdemes kiválasztani, hogy minél több minden mosható legyen. Válasszunk mosható szőnyeget, szerezzünk levehető, gépben mosható huzatot a kanapéra, és olyan bútorokat, melyeknek nem lesz bajuk a gyakori takarítástól sem. 

4. Játszósarok

A békesség érdekében az egyik sarkot muszáj “beáldozni” játszórésznek, különben állandóan megy majd a vita, hogy az egész nappaliban nagy a kupi. A családi élethez, főleg amikor a gyerekek picik, elengedhetetlen, hogy szinte minden percet együtt töltsünk. Ezt pedig lényegesen egyszerűbbé tehetjük, ha egy játszórészt alakítunk ki a gyerekeknek, és megtanítjuk nekik, hogy a játékokat csak és kizárólag ott szabad hagyni, hiszen így a nappali többi része rendezett maradhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.