Forrás: Getty

4 jel, hogy itt az ideje lecserélni a porszívódat

1. Csökken a szívóereje

Hiába tisztítod ki minden szűrőjét, cseréled a porzsákot, és makulátlan a szívófej, nem szív már olyan jól a porszívó? Sajnos ez egyértelmű jelzés arra, hogy megérett egy cserére, hiszen a szívóerő nélküli porszívó nem fogja tudni alaposan tisztítani a lakást.

2. Furcsa szaga van

Szintén gyakori, hogy a régebbi modellek szagossá válnak, akármilyen tiszták is. Mielőtt kidobnád a porszívót a szaga miatt, tényleg vess be mindent a probléma megoldása érdekében: mosd át az alkatrészeit, ürítsd ki a porzsákot vagy a tartályát, ha műanyag tartálya van, azt is mosd el. Porszívózz fel szárított levendula darabokat, vagy csöppents illóolajat a porzsákra! Ha ezek után is szagos a porszívó, akkor sajnos itt a csere ideje.

3. Túl hangos

A porszívóknál normális, ha hangosak, ám ha azt tapasztalod, hogy minden használat után csak egyre hangosabb a készüléked, akkor az valószínűleg a motor vagy más alkatrészek elhasználtságát jelzi. Egy nagyon alapos tisztítás megoldhatja a kellemetlen hangerőt abban az esetben, ha még nem öregedett el a gép, de ha tisztítás után is túl hangos, akkor érdemes beütemezned egy cserét.

4. Gyakran eltömődik

Normális, hogy a porszívó időnként eltömődik, pláne, ha nem veszed észre, hogy felszippantasz valami nagyobb darabot. Viszont a gyakori eltömődést az elhasználódott alkatrészek okozzák, amikre sajnos nincs tartós megoldás.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.