4 hiba, amint a ventilátor használata során sokan elkövetnek

4 hiba, amint a ventilátor használata során sokan elkövetnek

Szerencsére még nem ért véget a nyár, de ez egyben azt is jelenti, hogy a ventilátorok is folyamatosan használatban vannak. Annak érdekében, hogy tényleg felfrissítsen, helyesen kell használnod, illetve meg kell találnod a tökéletes helyet a számár.

Ötletládához ad!

Ha nincs klíma az otthonodban, akkor ventilátor nélkül kibírhatatlanok a forró nyári napok. Ezek használata során azonban figyelembe kell venni pár dolgot, hiszen csak így hoznak felfrissülést. Vajon hova érdemes állítani? Használat közben ajánlott kinyitni egy vagy több ablakot? Cikkünkben az ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre adunk választ.

Hiba 1 – Meleg levegő bentre tereled

Amikor napközben kint melegebb van, mint a négy fal között, akkor az a cél, hogy a forró levegő kint is maradjon. Épp ezért semmi értelme, ha nyitott ablaknál használod a ventilátort. Ha a készüléket a nyitott ablak elé helyezed, akkor nem csak nem érzed a frissítő hatást, hanem a kinti forró levegőt még be is húzod vele a szobába.

Tipp: Napközben inkább sötétíts be, és tartsd zárva az összes nyílászárót, ezáltal nem jut be a meleg levegő.

Hiba 2 – Rossz helyre teszed a ventilátort

Minden lakásban vannak olyan szobák, melyek hűvösebbek. A melegebb helyiségek a legtöbb esetben déli fekvésűek. A ventilátor elhelyezése során arra figyelj, hogy ne egy meleg szobában állítsd fel, mert akkor annak a térnek a levegőjét fújja szét az egész lakásban. Ebből kifolyólag sokkal jobban teszed, ha egy hűvösebb szobában használod a ventilátort.

Hiba 3 – Nem kevered össze a különböző levegőrétegeket

A meleg levegő köztudottan felfelé száll, míg a hűvösebb a padló közelében van. Épp ezért ajánlott a ventilátor a földre állítanod, méghozzá úgy, hogy átlósan felfelé nézzen. Ennek köszönhetően összekeverednek a különböző hőmérsékletű légtömegek, ezáltal automatikusan lehűl a levegő.

Hiba 4 – Éjszaka is használod

Noha van az a hőség, amikor jó ötletnek tűnik, hogy alvás közben is járjon a ventilátor, ezt egyáltalán nem javasoljuk, hiszen megbetegedhetsz tőle. A hűvösebb levegőtől megfázhatsz, emellett pedig a polleneket és a port is felkeverik a lapátok, így alvás közben ezeket szívod be, ami asztmások és allergiások esetén igencsak kellemetlen panaszokkal járhat.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Tipp Október az idősek hónapja – Íme 5 tárgy, ami megkönnyíti idős szeretteink életét

Október az idősek hónapja, így ebben az időszakban idős szeretteink támogatásán és megbecsülésén a szokottnál is nagyobb a hangsúly. A technológia fejlettségének hála ma már a kapcsolattartás is egyszerűbb a szép korú rokonokkal, és számos olyan használati tárgy van, ami nagy segítséget nyújthat nekik a mindennapokban.

Kert Madáretető házilag – Építs otthont a kert legkisebb lakóinak

Egyre inkább közeledik a tél, ami azt jelenti, hogy az összes költöző madár elvonult már délre. Viszont azok a fajok, akik itt maradtak, elég nehezen jutnak élelemhez a fagyos hónapokban, de ezen könnyen segíthetünk. Mutatjuk, hogyan készíthető madáretető házilag.

Stílus Így dekoráld az otthonod őszi falevelekkel

Az őszi levelek csodaszépek, és ami a legjobb: mindenhol ott vannak, ráadásul ingyen. Egy napsütéses délutáni séta alkalmával marékszámra gyűjthetünk szép leveleket, amiket pár nap alatt tökéletes állapotúra préselhetünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin