Forrás: Getty

4 hatékony tipp, hogy a növényeid túléljék a fűtési időszakot

1. Figyelj a hőmérsékletre

A növény megfelelő elhelyezése télen rendkívül fontos. Amikor feljebb kapcsolod a fűtést, érdemes megfontolnod, a szoba ellentétes sarkába költöztesd. Mivel az ablaküveg nagyon hideg, arra mindenféleképp figyelj, hogy a levelek ne érintkezzenek vele. Az ablakpárkányra pedig nem tanácsos tenni, legalábbis abban az esetben, ha alatta megy a radiátor.

2. Páratartalom

A száraz levegő nem csupán a te nyálkahártyáidat irritálja, de a növényekre is rossz hatással van. Épp ezért sokat segíthetsz a növényeden, ha egy tálkába töltesz némi vizet, majd azt ráhelyezed a fűtőtestre, ezzel ugyanis javíthatod a helyiség páratartalmát. Szintén jó ötlet rendszeresen vízzel lepermetezni a leveleit. Fontos azonban, hogy ezt állott vízzel tedd!

3. Szellőztetés

A szellőztetésre télen is szükség van, nem csak saját magadért, hanem a szobanövényeid miatt is. Egy dologra azonban mindenféleképp ügyelj: szellőztetés során mindig tedd arrébb a cserepest, hogy ne érje közvetlenül a hideg levegő.

4. A megfelelő fajta kiválasztása

Egyes növények jobban bírják a száraz levegőt, mint mások, így vásárlás során erre a tulajdonságra is érdemes figyelned. Ha télen veszel cserepest, mindenképp kérd ki egy szakember véleményét, így biztos lehetsz abban, hogy a vásárolt szobanövény nem fog tönkremenni a fűtési szezon végére.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.