2023 konyhái – Idén ezekre a divatokra esküsznek a lakberendezők a főzőtérben

2023 konyhái – Idén ezekre a divatokra esküsznek a lakberendezők a főzőtérben

2023-ban a lakberendezés több pontján is újdonságok hódítanak, és természetesen a konyha sem maradt ki ebből. A minimalizmus lecsengésével ismét a színek és a zsúfoltabb dizájnok a befutók, amik még így is elegánsak és egyszerűek. Lássuk, mit tartogat nekünk 2023 a konyhában!

Ötletládához ad!

1. Steampunk konyha

Az év színe is a technológiát élteti, ezért nem csoda, hogy a steampunk enteriőrök visszatértek a köztudatba. A steampunk stílus a viktoriánus korhoz vezethető vissza, egy őrült feltaláló otthonának hangulatát próbálja megidézni. Te is könnyen megidézheted, ha látható helyre teszel csöveket, fogaskerekeket és más gépezeti elemeket. Emellett a fa és a réz anyagok a dominánsak ennél a stílusnál.

2. Bohém konyha

A bohém a “lusta minimalizmus” irányzat, azaz továbbra is a fehér színek és az egyszerű kiegészítők a fő dekorációs elemek, ám közel sem olyan letisztult formában. A bohém stílus nagyobb  teret enged önmagunk kifejezésére, és a túlzott rendezettséget sem veszi szigorúan. 

3. Viva Magenta konyha

A 2023-as év színét, a Viva Magentát a konyhából sem felejtik ki a hozzáértők. Nem szokványos megoldás, ám az idei év végére valószínűleg már a Te szemed is megszokja, hogy a Magenta igenis illik a főzőtérbe is. 

4. Natúr konyha

Bizony, még mindig lehet hová fokozni a természet jelenlétét a konyhában. Az valódi fa bútorok és sok-sok növény pont olyan hatást kelt, mintha maga a Földanya lakna a konyhádban. Emellé természetesen egyszerű, natúr árnyalatokat kell választani a falra, hogy teljes legyen az összhatás. 

5. Kortárs konyha

A kortárs stílus gyakran változik, 2023-ban pedig ezt takarja: egy kicsit rendezetlen, egy kicsit vintage, egy kicsit kevert, egy kicsit modern – jöhet minden, ami csak előfordulhat egy konyhában. 

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin