Forrás: Getty

2023 konyhái – Idén ezekre a divatokra esküsznek a lakberendezők a főzőtérben

1. Steampunk konyha

Az év színe is a technológiát élteti, ezért nem csoda, hogy a steampunk enteriőrök visszatértek a köztudatba. A steampunk stílus a viktoriánus korhoz vezethető vissza, egy őrült feltaláló otthonának hangulatát próbálja megidézni. Te is könnyen megidézheted, ha látható helyre teszel csöveket, fogaskerekeket és más gépezeti elemeket. Emellett a fa és a réz anyagok a dominánsak ennél a stílusnál.

2. Bohém konyha

A bohém a “lusta minimalizmus” irányzat, azaz továbbra is a fehér színek és az egyszerű kiegészítők a fő dekorációs elemek, ám közel sem olyan letisztult formában. A bohém stílus nagyobb  teret enged önmagunk kifejezésére, és a túlzott rendezettséget sem veszi szigorúan. 

3. Viva Magenta konyha

A 2023-as év színét, a Viva Magentát a konyhából sem felejtik ki a hozzáértők. Nem szokványos megoldás, ám az idei év végére valószínűleg már a Te szemed is megszokja, hogy a Magenta igenis illik a főzőtérbe is. 

4. Natúr konyha

Bizony, még mindig lehet hová fokozni a természet jelenlétét a konyhában. Az valódi fa bútorok és sok-sok növény pont olyan hatást kelt, mintha maga a Földanya lakna a konyhádban. Emellé természetesen egyszerű, natúr árnyalatokat kell választani a falra, hogy teljes legyen az összhatás. 

5. Kortárs konyha

A kortárs stílus gyakran változik, 2023-ban pedig ezt takarja: egy kicsit rendezetlen, egy kicsit vintage, egy kicsit kevert, egy kicsit modern – jöhet minden, ami csak előfordulhat egy konyhában. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.