Élet a város felett – Páratlan budaörsi panoráma

Élet a város felett – Páratlan budaörsi panoráma

Amikor vendéglátóink leendő otthonukról ábrándoztak, Budaörs környékén keresgéltek. Nem is gondoltak arra, hogy ilyen különleges helyen építkezhetnek majd. Három évvel ezelőtt pazar adottságú telket talált a fiatal házaspár.

Ötletládához ad!

„Még csak tervezgettük, hogy hol kellene élnünk, amikor a környéken sétáltunk, és nézegettük az itt épült házakat. A hegytetőre érve vettük észre az »építési engedéllyel eladó« táblát, és nem hittünk a szemünknek. Akkor éreztük, hogy ezt a helyet nekünk tartogatták”– meséli vendéglátónk, Krisztina.

Szakértő szemmel

Abban mindketten egyetértettek, hogy minimalista stílusú otthonra vágynak. Mivel sokat utaznak a munkájuk miatt és elég pörgős életet élnek, szerették volna, ha a házuk pihenésre, feltöltődésre szolgál és biztonságos lesz majd születendő gyermekeik számára is. A belső tér kialakításában Pallaghy Kata, a Geppetto Belsőépítész Iroda tervezője volt a segítségükre, a végleges tervmódosításokat így profi szakértővel együtt valósították meg. „A férjemmel szeretjük a rendet magunk körül, és az volt az elképzelésünk, hogy ne legyenek felesleges tárgyak az otthonunkban. Gyorsan el lehessen pakolni és a bútoraink legyenek funkcionálisak, egyszerű vonalúak, letisztultak. Ennek az épületnek óriási luxusa a páratlan kilátás, ezt szerettük volna kihangsúlyozni. Ebben nagyon sokat segített Kata, aki racionálisan látta a ház adottságait, és javaslataival a legtöbbet tudtuk kihozni a tervekből.”

Lenyűgöző panoráma

160 nm-en, két szinten minden adott egy kényelmes élethez, a szobákat úgy alakították ki, hogy a családtagoknak lehetősége legyen az elvonulásra, de a legtöbb időt mégis együtt, a tágas nappaliban tudják tölteni. A térérzetet növelik a hatalmas üvegfelületek és a magasfényű fehér bútorok. Nincsenek felesleges kiegészítők, egyértelműen a házat körülölelő, állandóan változó táj a legmeghatározóbb dekoráció.

Kisbabával és kutyával is fenntartható a rend. Egy évvel ezelőtt megszületett Adél, aki alaposan „belakta” a házat, de a napközben előkerülő játékait pillanatok alatt elnyelik az okosan tervezett beépített bútorok. Mivel a házaspár előrelátó volt a tárolók kiválasztásánál is, a különböző formájú és méretű színes játékokat a használatuk után gyorsan el lehet rejteni a hatalmas fiókokban. Az alsó szintre szürke kőburkolat került, ami egyszerűen tisztán tartható, így az sem zavaró, ha a család kutyusa ki-be járkál a kert és a nappali között.

A ház minden szegletéből lenyűgöző a panoráma. A hatalmas üvegfelületek a végtelenség érzetét keltik, még tágasabbá téve a belső tereket.

Adél birodalma

„Amikor megtudtuk, hogy kislányunk születik, szerettük volna mi csinosítgatni a szobáját. Amíg vártuk az érkezését, a férjemmel együtt festettük és matricáztuk a falakat. A neten találtam egy környezettudatos, léghajó formájú lámpát, aminek a megvásárlásával a veszélyeztetett nagyvadakat segítő szervezetet támogattuk. Elküldték a linket, ahonnan a sablonokat nekünk kellett kinyomtatnunk és összeállítanunk, így a postázás kihagyásával is a környezet megóvására törekedett a forgalmazó. Jó érzés, hogy egy ilyen nagy odafigyeléssel készített darab is helyet kapott Adél szobájában.”

Kerti iroda

„A pandémia alatt mindketten sokat dolgoztunk itthonról. A kertben építettünk egy faházat, ahová felváltva tudtunk elvonulni, ha a munkánk úgy hozta. Eredetileg egy játékszobát szerettem volna tervezni, ahol a kislányunk nyugalmának zavarása nélkül tudunk a barátokkal lazítani, de az élet úgy hozta, hogy kerti munkaállomásként egyelőre többször használtuk. Itt nyugodt körülmények között bonyolíthatjuk a telefonos tárgyalásokat, anélkül, hogy történne valami zajos dolog a háttérben.”

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2021/03-as számában jelent meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Promóció Okosan bánnál az energiával? Adunk hozzá 4 tuti tippet

Az energia nagy kincs, és nem olcsó mulatság. Nincs hát más választásunk, muszáj okosan bánni vele. Mutatjuk is, hogyan.

Tipp 5 ok, amiért megéri szódabikarbónát tartani a mosókonyhában

Szereted a természetes megoldásokat? Imádod a friss, illatos mosott ruhákat? Akkor jó helyen jársz, eláruljuk, hogyan kapcsolódik ide a szódabikarbóna.

Tipp Izzó kisokos – Hova milyen izzó passzol igazán?

A lakásokban sok különböző lámpatest van, ráadásul más-más szobákban, amiknek a felhasználási módja is mind különböző. Ha nem tudod, hogy milyen izzót válassz a különböző helyekre, akkor itt az izzó kisokos, ami biztosan segít kicsit jobban megvilágítani a helyzetet.

Stílus 4 dekorációs trend, ami már idejemúlt – Ezeket kerüld 2022 őszén

Minden évnek és évszaknak megvannak a maga trendjei, így nem meglepő, hogy a lakberendezésnél is más számít divatosnak 2022 őszétől, mint ami az volt még nyáron. Nézzük, melyek az idejétmúlt trendek.

Otthon Budai családi bázis – három generáció használatában

Egy budai társasház elegáns lakásában vendégeskedtünk, amely Bárdos Zsuzsa enteriőrtervező útmutatásai alapján szépült.

Kert Az ősszel lehullott falevelek hasznosítása – 5 szuper ötlet

Az ősz egyik velejárója, hogy a lombhullató növények megszabadulnak a leveleiktől. Ennek nyomán az évszak közepére ellepik az udvart a lehullott falevelek. A szép látványon túl a legjobb, hogy van pár ötlet, amivel hasznos alapanyagot tudunk belőle készíteni.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin