Élet a város felett – Páratlan budaörsi panoráma

Élet a város felett – Páratlan budaörsi panoráma

Amikor vendéglátóink leendő otthonukról ábrándoztak, Budaörs környékén keresgéltek. Nem is gondoltak arra, hogy ilyen különleges helyen építkezhetnek majd. Három évvel ezelőtt pazar adottságú telket talált a fiatal házaspár.

Ötletládához ad!

„Még csak tervezgettük, hogy hol kellene élnünk, amikor a környéken sétáltunk, és nézegettük az itt épült házakat. A hegytetőre érve vettük észre az »építési engedéllyel eladó« táblát, és nem hittünk a szemünknek. Akkor éreztük, hogy ezt a helyet nekünk tartogatták”– meséli vendéglátónk, Krisztina.

Szakértő szemmel

Abban mindketten egyetértettek, hogy minimalista stílusú otthonra vágynak. Mivel sokat utaznak a munkájuk miatt és elég pörgős életet élnek, szerették volna, ha a házuk pihenésre, feltöltődésre szolgál és biztonságos lesz majd születendő gyermekeik számára is. A belső tér kialakításában Pallaghy Kata, a Geppetto Belsőépítész Iroda tervezője volt a segítségükre, a végleges tervmódosításokat így profi szakértővel együtt valósították meg. „A férjemmel szeretjük a rendet magunk körül, és az volt az elképzelésünk, hogy ne legyenek felesleges tárgyak az otthonunkban. Gyorsan el lehessen pakolni és a bútoraink legyenek funkcionálisak, egyszerű vonalúak, letisztultak. Ennek az épületnek óriási luxusa a páratlan kilátás, ezt szerettük volna kihangsúlyozni. Ebben nagyon sokat segített Kata, aki racionálisan látta a ház adottságait, és javaslataival a legtöbbet tudtuk kihozni a tervekből.”

Lenyűgöző panoráma

160 nm-en, két szinten minden adott egy kényelmes élethez, a szobákat úgy alakították ki, hogy a családtagoknak lehetősége legyen az elvonulásra, de a legtöbb időt mégis együtt, a tágas nappaliban tudják tölteni. A térérzetet növelik a hatalmas üvegfelületek és a magasfényű fehér bútorok. Nincsenek felesleges kiegészítők, egyértelműen a házat körülölelő, állandóan változó táj a legmeghatározóbb dekoráció.

Kisbabával és kutyával is fenntartható a rend. Egy évvel ezelőtt megszületett Adél, aki alaposan „belakta” a házat, de a napközben előkerülő játékait pillanatok alatt elnyelik az okosan tervezett beépített bútorok. Mivel a házaspár előrelátó volt a tárolók kiválasztásánál is, a különböző formájú és méretű színes játékokat a használatuk után gyorsan el lehet rejteni a hatalmas fiókokban. Az alsó szintre szürke kőburkolat került, ami egyszerűen tisztán tartható, így az sem zavaró, ha a család kutyusa ki-be járkál a kert és a nappali között.

A ház minden szegletéből lenyűgöző a panoráma. A hatalmas üvegfelületek a végtelenség érzetét keltik, még tágasabbá téve a belső tereket.

Adél birodalma

„Amikor megtudtuk, hogy kislányunk születik, szerettük volna mi csinosítgatni a szobáját. Amíg vártuk az érkezését, a férjemmel együtt festettük és matricáztuk a falakat. A neten találtam egy környezettudatos, léghajó formájú lámpát, aminek a megvásárlásával a veszélyeztetett nagyvadakat segítő szervezetet támogattuk. Elküldték a linket, ahonnan a sablonokat nekünk kellett kinyomtatnunk és összeállítanunk, így a postázás kihagyásával is a környezet megóvására törekedett a forgalmazó. Jó érzés, hogy egy ilyen nagy odafigyeléssel készített darab is helyet kapott Adél szobájában.”

Kerti iroda

„A pandémia alatt mindketten sokat dolgoztunk itthonról. A kertben építettünk egy faházat, ahová felváltva tudtunk elvonulni, ha a munkánk úgy hozta. Eredetileg egy játékszobát szerettem volna tervezni, ahol a kislányunk nyugalmának zavarása nélkül tudunk a barátokkal lazítani, de az élet úgy hozta, hogy kerti munkaállomásként egyelőre többször használtuk. Itt nyugodt körülmények között bonyolíthatjuk a telefonos tárgyalásokat, anélkül, hogy történne valami zajos dolog a háttérben.”

Galéria / 11 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2021/03-as számában jelent meg.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Stílus Tapétatrend 2023 – Stílusok, színek és minták

Az idei évben nyugodtan legyél bátrabb, ami a színeket és a mintákat illeti. 2023-ban minden falról az energia sugárzik, és ez rád is jó hatással lesz. Valami nagyon mást hoz ez az esztendő. Mutatjuk is, mit.

Felújítás Szerelem második látásra – Bámulatos farmhouse stílus egy 54 nm-es panellakásban

Egy panellakás farmhouse stílusban – nem, ez nem csak a mesében létezik. Ha az ember nagyon akar valamit, azt bizony valóra lehet váltani. Éppen erről szól Gabi története, aki szándékosan egy nagyon reménytelen állapotban lévő panellakást keresett, hogy abban aztán hódolhasson nagy szerelmének, a lakberendezésnek. Nézzétek, milyen csodát alkotott.

Tipp A ragyogóan tiszta sütő titka – Egy influencer szuper trükkje

Ha azt hiszed, már minden takarítós trükköt láttál, akkor bizony tévedsz, ugyanis a TikTokon és az Instagramon szinte naponta bukkannak fel új megoldásokat. Most egy olyan trükköt hoztunk Neked, ami a sütőt segít újszerűen tisztává varázsolni, ráadásul papírtörlőn vagy alufólián kívül nincs is másra szükséged hozzá.

Tipp 5 zseniális ötlet, hogyan használd fel a megmaradt buborékfóliát

A pandémia óta egyre többet rendelsz webshopokból, és nem tudod, hogy mit kezdj a rengeteg buborékfóliával? Nekünk van pár zseniális ötletünk.

Tipp 5 lépés, amivel tisztán tarthatod a szárítógépet

A szárítógép tisztítása nem tűnik fontos feladatnak, hiszen tiszta ruhák kerülnek bele, így a gép sem lehet piszkos – vagy mégis? Bizony, a szárítógépben rengeteg kosz tud felhalmozódni a szöszöktől kezdve azoktól a szennyeződésekig, amelyek nem jöttek ki a mosás során a ruhákból. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen és alaposan tisztítsd a szárítógépet (is).

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin