Élet a Józsefvárosban – Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon

Élet a Józsefvárosban – Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon

Budapest leglátványosabban fejlődő területe a Corvin Sétány és környéke. A lakókörnyezet vonzza a jómódú fiatalokat. Cikkünk egy itt lévő lakás ajtaját tárja szélesre, hogy kiderüljön, milyen az élet a főváros mintanegyedében.

Ötletládához ad!

A lakás névjegye

A lakás elhelyezkedése: Corvin negyed, Józsefváros
A lakás vételára: 23 millió Ft
A lakás mérete: 48+4 m2
Szobák száma: 2
Felújítás
Beépített bútorok:

Előszobagardrób: 400 000 Ft (anyag+munka)
Hálógardrób: 300 000 Ft (anyag+munka)
Konyha: 750 000 Ft (anyag+munka)
Bontás: 90 000 Ft
Burkolatok: 620 000 Ft (anyag+munka)
Festés és gipszkartonozás: 150 000 Ft (anyag+munka)
Villanyszerelés: 130 000 Ft
Vízszerelés: 100 000 Ft

Összesen: 2 540 000 Ft

Vételár+felújítás: 25 540 000 Ft

A Corvin Sétány Közép-Európa legnagyobb belváros megújítási programja a Józsefvárosban. A közel tízéves projektperiódus alatt a főváros egyik legelhanyagoltabb negyede újult meg mind építészeti, mind szolgáltatási tekintetben. A közel 22 hektáros területen a lakhatatlanná vált bérházak nagy részét lebontották, helyükre új, magyar és nemzetközi építész irodák által tervezett házak és közterek épültek. Az első lakók 2010-ben költöztek be, de azóta jó néhány ingatlan cserélt gazdát.

Az eladó alkuszik

Ebben a lakásban is immár a második tulajdonos, az építész végzettségű Zoltán lát vendégül bennünket. Ő 2013-ban vette meg a 3. emelet egyik 48 m2-es lakását a hozzá tartozó 4 m2-es erkéllyel. Portaszolgálat nincs, de a lépcsőház minőségi kialakítása jelzi, hogy az épület nem a legolcsóbb alapanyagok felhasználásával készült. Ez a vételáron is meglátszik: 23 millióért kelt el az ingatlan. Korábbi tulajdonosa ugyan eleinte 26 millióra tartotta, de hajlandó volt elengedni hárommillió Ft-ot, amennyiben magával viheti a komplett konyhát. Alkura ezután nem volt szükség, mert az új tulajdonos egyébként is lecserélte volna a szóban forgó és neki egyébként sem tetsző bútorokat, eszközöket, amelyek szerinte korántsem értek ennyit. Változtatásra azonban nem csak itt volt szükség. Zoltán szerint a 48 m2 rosszul volt tagolva, az ésszerűbb kialakítás elvégzése egy felújítás keretein belül mindenképp indokolt volt.

Igényes lépcsőház

Igényes lépcsőház

Gombhoz a kabátot

Az első, amit a lakásba vásárolt, az a sárga és fehér csempe volt. Mozaikot szeretett volna, de csalódottan látta, hogy a mozaikcsempék a hazai piacon jobbára egyszínűek, megörült hát ennek az érdekes kombinációnak, ami egyből el is döntötte a konyha színeit. Ezzel a bútorasztaloshoz ment, a szakembert pedig arra kérte, hogy a csempe fehérével azonos tónusú bútort készítsen neki. Ez jó ötletnek volt, az elkészült bútorelemek magas fényű, fújt felülete vizuálisan ugyanis sokat dob a konyhán. A szakember számára a másik kihívásnak az épített asztal bizonyult, amelynek színét a sárga csempéhez kellett igazítania. Ez is látványos lett, továbbá előnye, hogy fixen rögzített, emiatt stabil, billegni sosem fog. Mutatós megoldás ugyanakkor, hogy az ételeket három, az asztal fölé belógó lámpa célirányosan világítja meg. Az ülőfelületek az asztal mellett magasított bárszékek, amelyek beszerzése nem volt könnyű. Vendéglátónk sokallta a 90-100 ezer Ft-ot darabjáért, a piacon ugyanis ennyiért lehet kapni magasított széket, végül az IKEA-ban talált 10 ezer Ft-ért, majd a megvásárolt darabokat újrakárpitoztatta.

Méretre szabatva

A bárszékeken, a kanapén és az ágyon kívül nincs vásárolt bútor a lakásban, minden a család asztalosának keze munkáját dicséri. Kis lakásban talán ez a legésszerűbb megoldás, és bár ezt sokan költségesnek gondolják, a felárért cserébe egyedi és a lakók igényeihez igazodik. A bútorokat egyébként a tulajdonos tervezte. Építész végzettséggel, mint mondja, ez nem jelentett nagy kihívást. Örül, amiért sikerült megoldania, hogy a tévé alatti bútorelem minden elektronikus berendezést és kábelt elnyeljen, a szabatás révén pedig a mélynyomó is egy kompakt bútorba kerülhetett. Zoltán a saját munkáján tudott spórolni, a szakmunkákon nem, azokat profik végezték. Például a gipszkartonozást a konyhában, ahová spotlámpákkal szerelt álmennyezet került, és ugyancsak szakemberek rakták le a járólapokat. Ezek közül a konyha köve hibás áru, így olcsóbb is volt, de a minőségi különbséget még az avatott szem sem igen veszi észre.

Csempéhez a lakást

Csempéhez a lakást

Szürke nappali

A nappali látványos kiegészítője a csillár, érdekes a falak színválasztása, amelyen jól mutat a család golden retrieverjéről készült három monokróm portréfotó. Ennél több díszítőelem nincs is a nappaliban, hacsak nem vesszük ide a formatervezett, fémes hatású villanykapcsolókat, amelyek darabja 6000 Ft-ba került. Mire kiderült az áruk, addigra Zoltán barátnője úgy beléjük szeretett, hogy amikor párja el akart állni a vásárlástól, Ivett magára vállalta a különbözet kifizetését. Nem dekoráció, de a nappali falán húzza meg magát a légkondi, amely hosszas válogatás eredménye, szürkét ugyanis csak elvétve lehet kapni a piacon, márpedig a tulajdonos csak ebben a színben gondolkodott. Amilyen gondos volt a kiválasztás, olyan elhibázott volt a felhelyezés. Zoltán azt mondja, ma az egységet a beépített szekrények által dominált előszobába tenné, hogy a berendezés által kibocsátott jeges levegő a nappalit és a hálót egyaránt átjárja. És ha már módosítás, a tulajdonos a hangfalakat a következő lakásában biztosan beépíti a mennyezetbe, bár az szerintünk most sem zavaró, pláne, hogy a terek nincsenek agyonzsúfolva bútorokkal.

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
Élet a Józsefvárosban - Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon
Kanárisárga alapok
Élet a Józsefvárosban - Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon
Hálószoba
Élet a Józsefvárosban - Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon
Virágos csendélet
Élet a Józsefvárosban - Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon
Műfüves parkhangulat

Erkély műfűvel

A hosszúkás háló is szellős és lényegesen lágyabb, mint a nappali. Itt a vanília színekre esett a választás, amit egy kis lila bolondít meg. A lila becsempészéséért a faliképen lévő és az ablakpárkányon látható orchidea felel. A vanília színért pedig a magas háttámlás ágy, ami mögött jól mutat a mindössze egyetlen falon felgurított, diszkréten csíkozott tapéta. Az erkélyre a hálóból és a nappaliból is ki lehet lépni, utóbbit optikailag szélesíti a faltól falig üvegezés. A műfűvel lerakott erkélyen időzve a térről felszűrődő zajok egy percig sem hagyják feledni, hogy az itt élők egy nagyváros lakói, akik ha csendre vágynak, az üvegajtót becsukva könnyen kizárhatják a külvilágot. Ebben az erkély korlátjánál leereszthető redőny is segít, de ha nem kívánatos a szemben lévők kíváncsi tekintete, elég a vászonból készült sötétítőt akcióba lendíteni. Ez is egyedileg gyártatott darab, amely jól mutat a lapfüggöny előtt. Korunk vívmánya, hogy a római roló ma már távirányítóval navigálható, de ennek beépüléséről az irreálisan magas ár miatt lemondott vendéglátónk, aki nemcsak ezen spórolt, hanem a fűtésen is.

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
Élet a Józsefvárosban - Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon
Kis fürdőszoba
Élet a Józsefvárosban - Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon
Szürke táblacsempe
Élet a Józsefvárosban - Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon
Zuhanyzós megoldás
Élet a Józsefvárosban - Ilyen egy 2 szobás lakás a Corvin Sétányon
A drága kapcsoló

Pláza mint esernyő

Mivel a ház lakásait mind eladták és az összesben laknak is, így a szomszédok körbefűtik egymást. Zoltánéknál például egész télen alig ment a fűtés, a gázművek még vissza is utalta a befizetett díjak egy részét. A rezsi havonta 20 ezer Ft-ra rúg, a parkolás a ház mélygarázsában havi 15 ezer Ft-ból oldható meg. A Corvin bevásárlóközpont közelsége előnyös. Nemcsak azért, mert a boltok karnyújtásnyira vannak, hanem mert a pláza esernyőként is funkcionál. Ha esik, átsétálva a komplexumon, egyből a 4-es, 6-os villamos megállójához ér az ember, így megúszható az elázás. Az ázás inkább a fürdőszobában, a zuhany alatt javasolt. Ez a helyiség kompletten megújult, a kád kikerült, helyette épült meg a hosszúkás, épített zuhanykabin új csempékkel, bútorokkal, fali radiátorral. Itt a díszítőelemek a törülközők, amelyek mind piros színben pompáznak. A komfort kint és bent is megtalálható. Bent a saját arcképre formált kényelem miatt, kint pedig az őrszolgálat jelentette biztonság miatt. A környék teljesen más érzetet nyújt Zoltánéknak, mint a korábbi Benczúr utcai otthonuk. Fiatalosabb, modernebb, szerethetőbb a környezet, olyan szomszédokkal, mint az X-Faktor versenyzői, akik a vetélkedés idején a szemben lévő lakótömbben találtak otthonra. n

A tulaj szereti a fiatalos, modern környezetet

A tulaj szereti a fiatalos, modern környezetet

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakás vásárlása vagy felújítása esetén válaszd a Fundamentát
Megnézem
Bezárom
Promóció 4 hasznos kiegészítő, ami egy sportos otthonban nélkülözhetetlen

Az ízig-vérig sportos emberek élete ízig-vérig sportos otthont kíván. Kezdjük ott, hogy a felszerelésnek kell tároló, a bemelegítéshez és a nyújtáshoz pedig elegendő hely. No, meg persze néhány hasznos kiegészítő is jól jön, hogy a lelkesedés és a lendület töretlen maradhasson. Ez utóbbiakat gyűjtöttük össze alább.

Stílus Barbiecore – Tudj meg többet a legújabb lakberendezési trendről

Az ősz elérkeztével ismét a barna és annak árnyalatai kerültek az érdeklődés középpontjába. Van azonban egy jó hírünk azok számára, akik nem rajonganak annyira ezekerért az árnyalatokért. Egy teljesen új trend van kibontakozóban, ez pedig a barbiecore.

Otthon Gödöllői álomotthon – Ahol a tárgyak mesélnek

Minták és színek merész párosításával alakították ki ennek a csodás családi háznak a belső tereit. Az antik bútorokhoz remekül illenek a mintás tapéták és a szőnyegek, a jó stílusérzékkel válogatott kárpitok.

Stílus Sárga a lakberendezésben – 5 meggyőző érv arra, miért éri meg ezt a színt használni

A sárga, bár természetes árnyalat, nagyon megosztó. Vagy imádják, vagy egyenesen nem kedvelik, de semmiképp sem semleges. A sárga a lakberendezésben nagyon jó választás – erről fogunk most meggyőzni.

Tipp Gyertyával fűteni – Tényleg működik ez a trükk?

Amikor előbb sötétedik és már hűvös kint a levegő, előszeretettel gyújtunk gyertyát, hiszen meghitt hangulatot teremt. De gondoltad volna, hogy ezen felül akár fűteni is lehet velük?

Tipp Kazein festék – Mi is az, és hogyan alkalmazhatjuk?

A kazein festék egy nagyon különleges alapanyag, ugyanis a fő összetevője, a tejfehérje. Ezt a festéket leginkább a művészek szokták használni festményekhez, de kiválóan alkalmas falak, esetleg bútorok festésére is. Cikkünkben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat erről a nem mindennapi megoldásról.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin