Díjnyertes ház Üllőn – Merész formák és különleges anyagok

Díjnyertes ház Üllőn – Merész formák és különleges anyagok

Fiatal házaspár és egy merész megoldásokat használó építésziroda együttműködéséből épült ház már két építészeti díjat is nyert.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

A Konkrét Stúdió építészcsapata rendhagyó ötleteire fogékony volt Babett és Bálint, akik eredetileg hagyományos parasztházhoz hasonló épületet képzeltek el családi otthonként.

A megépült ház formája egyszerűnek mondható, nyeregtetős házé. Az elosztás is praktikus, nincsenek benne kihasználatlan négyzetméterek. A ház különlegességét az idehaza még szokatlannak tűnő anyaghasználat adja. A két vörösfenyő burkolatú terasz kivételével a ház burkolata fekete szálcement hullámpala.

Díjnyertes ház Üllőn – Merész formák és különleges anyagok

Az építkezés történetéről és a különleges anyaghasználatról az Otthonok&Megoldások magazin téli lapszámában olvashatsz. A lapot keresd november 23-ától az újságárusoknál!

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Tipp Több romantikára vágysz? Ezeket a színeket használd a hálóban

Melyik falszín a legideálisabb a hálóban? Az biztos, hogy ezt a kérdéskört érdemes alaposan átgondolni, hiszen a választott szín nem csak az alvásunk milyenségére van hatással, hanem a szexuális életünkre is.

Tipp Nyomot hagyott a gyertya a terítőn? Aggodalomra semmi ok!

A gyertyafényes vacsora után viaszos lett a terítő? Megfeledkeztél a gyertyáról egy picit, és csúnya nyomot hagyott? Segítünk!

Tipp 6 ok, amiért idő előtt tönkremehet a mikulásvirág

Az ünnepi időszak alatt előszeretettel díszítjük az otthonunkat egy vagy több mikulásvirággal. Sajnos ezek azonban viszonylag rövid időn belül tönkremennek. De miért van ez így? Cikkünkben megválaszoljuk ezt az égető kérdést.

Tipp 7 zseniális háztartási trükk borotvahabbal

Ki gondolta volna, hogy a borotvahabot nemcsak borotválkozáshoz lehet használni? Pedig így van! Cikkünkben hoztunk pár zseniális háztartási trükköt.

Felújítás Egy újabb örökbe fogadott Kádár-kocka – Ez ráadásul emeletet is kapott

A klasszikus Kádár-kocka általában 100 nm alapterületű. Azonban manapság egy kétgyermekes család számára ez már nem feltétlenül elég, hiszen kell bőven hely a közösségi tereknek, no, meg a privát szférának is. Mit lehet ilyenkor tenni? Megtoldani az alapokat – vagy megduplázni azokat egy tetőtérrel. Ez utóbbi utat választotta Adrienn is István is. Az ő (siker)történetük következik.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin