Csillogóan otthonos – Kapocs Zsóka otthonában jártunk

Hét évvel ezelőtt Zsóka már túl volt egy sikeres pályaváltáson, amikor szépségkirálynőből színésszé képezte magát. Aztán amikor elérte célját, újat talált ki: Milánóba ment lakberendezést tanulni. – Nem volt ez teljesen új irány – mosolyog nappalijában ülve. – Kamaszkoromban kedvenc elfoglaltságom volt az otthonunk rendezgetése, ha a szüleim elmentek otthonról, át is tologattam gyorsan a bútorokat.

Kiforrott stílus, gyakran változó részletek

Zsóka stílusa azonnal felismerhető: szereti a csillogást, a luxushatást, a minőségi anyagokat és darabokat, az ízlésesen figyelemfelkeltő dolgokat. Magának és családjának is ilyen stílusú, személyre szabott és otthonosan meleg házat tervezett. – Korábbi, bérelt otthonunkból váratlanul kellett költöznünk, amikor a fiam, Borisz kéthetes volt, és közben három másik lakáson dolgoztam. Gyorsan kellett lépnünk, és nagyot – emlékszik vissza a pár éve történtekre. A gyors döntés eredménye végül Telki lett, és ezt nem is bánták meg. – Szeretek Budakeszi felől, csupa zöldben ideérkezni – mondja Zsóka. A kis család egy szerkezetkész házat talált, ami jó elosztást kínált. Mivel a szakember-háziasszonyt a lakberendezésben leginkább a színek, az otthonosság és a dizájn érdekli, és az alaprajz rendben is volt, azon nem változtattak. A burkolatokat és a bútorokat már mind ő válogatta össze. – Azóta legalább három dizájnváltáson vagyunk túl – mosolyog Zsóka. – Nagyon szeretek átrendezni, és ha megunok valamit, akkor mással kísérletezni. A falon lévő bordűröket saját kezemmel vágtam gérbe és ragasztottam fel, majd festettem feketére. Aztán amikor meguntam a feketét, átfestettem a fal világos árnyalatára.

A nappaliban tavasszal felragasztottam egy tapétát, de az igazat megvallva a télhez már nem illik, így valószínűleg cserélni fogom. Azt is látom magam előtt, hogy az egész szobát hogyan rendezzem át. A konyhát is szívesen átalakítanám, de mostanában nem lesz rá időm – néz elgondolkodva a magasfényű frontokkal készült, bronzos árnyalatú konyhabútorra.

A lakásban ott van minden, ami rá jellemző: a csillogás és a látványos formák, az art decót idéző hangulat. A lámpák fontos részét képezik az enteriőrnek, ahogy a letisztult színvilág és a levegősség is. Elsőre talán ellentétes jelzőknek tűnhet a luxus és az otthonosság, itt mégis megférnek egymással.

Funkciókhoz passzoló terek

Zsókáék otthona az újabb, gyorsan érkező ötletek és új funkciók szerint változik. – A télikertet már mi építettük hozzá, ez lett a munkaterem és az itthoni showroomom. A lakberendezés mellett rendezvények dekorációjával is foglalkozom Kapocs Art Home nevű cégemmel. Amikor a vírushelyzet miatt tavaly nem volt sok munka, eszembe jutott, hogy régen milyen élvezettel készítettem adventi koszorút. Neki is láttam, és az első kész darabot feltettem a Vegyél Hazait oldalra. Innentől kezdve elindult a lavina, olyan sok megrendelés érkezett, hogy hetekig ki sem jöttem a dolgozószobából. Mára az otthondekoráció, a művirágokból készült összeállítások, kaspók, dobozok és koszorúk egy újabb lábbá nőtték ki magukat.

Fiús szoba nem kékben

Zsókát három és fél éve nem is érhette volna nagyobb meglepetés, mint amikor kiderült: nem kislányt vár. – Nem bántam persze, de az összes, rózsaszín berendezésről szőtt képem szertefoszlott – nevet. Mivel a szokványos, kék árnyalatokat nem szereti, ki kellett találnia, hogyan is hozhat létre egy fiús gyerekszobát, ami más, mint a megszokott. – A kedvenc mentazöldemet és szürkémet használtam, amit napsárgával, erős zölddel és jutával dobtam fel. Most még kicsi a fiam, amikor majd thomasos tapétát akar, azt nehezebb lesz stílusosan megoldani!

Ki mondta, hogy a fiúk nem szeretik a baldachint? Borisz kuckós szobájában a játékok kosarakban és praktikus fiókokban várják haza gazdájukat.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2021/4-es számában jelent meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.