Bárkinek adod, nagyon örül majd

Ajándékok a kamrából

Hol tárold a finomságaidat?

Ha szeretsz a konyhában tüsténkedni, előbb-utóbb egy kamra is kell majd. Tartós élelmiszert itt, újabban pedig a konyhabútorok erre a célra kialakított speciális tárolóiban, a csúszófiókos kamraszekrényben tárolhatsz. Utóbbi két esetben is jó szolgálatot tesz. Ha van spájz, de nem elég, tehát kiegészítő megoldásnak a mindennapos használatban lévő dolgoknak, illetve akkor, ha túl kicsi a konyha és spájz kialakítására egyáltalán nincs hely. Ha konyhaátalakításban gondolkodsz és van olyan szerencséd, hogy túl nagy a rendelkezésedre álló tér, válassz le gipszkarton fallal egy részt a konyhádból, polcozd be és tedd tele minden jóval.

A legtöbben karácsonykor adnak házi készítésű ajándékot. Jó is olyankor lekvárt bontani, hiszen az üveg a nyár ízeit rejti. A konzerváláshoz viszont most kell kötényt kötnöd. Ez nem olyan rossz hír, pláne ha belekalkulálod, hogy ezek a finomságok karácsonyig a te kamrádat díszítik. Mert bizony van dekorációs értéke egy üveg szépen eltett befőttnek vagy lekvárnak. S hogy mit tehetsz el a klasszikusokon túl? Ne feledkezz meg a fűszerkeverékekről, a teákról. Ha a saját kertedből származnak és magad szárítod a növényeket, ezt sose felejtsd el kihangsúlyozni. Amennyiben a terményeid organikusak, az manapság külön jópont. A zöldségek is szépen mutatnak eltéve, legyen szó koktélparadicsomról, cékláról, fűszeres sütőtökről, paprikáról. Az olajban áztatott kecske vagy juhsajtok ugyancsak gyönyörűek olajfüggönybe zárva. Nem beszélve a chutney-król, a pestóról, a saját ketchupről, a fűszeres olajokról és az ízesített ecetekről. Tudtad, hogy az alkohol is remekül tartósít? Tegyél el gyümölcsöt konyakban, rumban, remek lesz fagyin, süteményen vagy csak úgy önmagában kanalazgatva!

jamdecor2

Nem kellenek túl nagy üvegek!

 Tippek a sikerhez

  • Mindig friss zöldséggel és gyümölccsel dolgozz.
  • Hogy elálljanak a finomságaid, csírátlanítsd az üveget és a fedőket. Nem kellemes egy romlott lekvárt ajándékként felbontani.
  • Az eltevés kis vagy közepes méretű üvegben történjen. Fogd fel úgy, mint egy reprezentatív kóstolót a finomságaidból. Az ajándék jelentőségét kiemelheted, ha érdekes formájú üvegekben nyújtod át!
  • Az ízek is lehetnek érdekesen kombináltak. A hagyományos jó, de tekerhetsz egy kicsit a megszokott dolgokon. Remek ötlet a sárgabaracklekvárt levendulával, sárgadinnyével bolondítani. Az agyament extremtásoktól azonban tartózkodj!
  • Az üvegeket nem túl világos, száraz helyen tárold és időnként ellenőrizd, hogy beltartalmuk nem penészedett-e meg.
  • Ügyelj az ajándék stílusos feldíszítésére, készíts egyedi gyártású címkét, hangzatos saját márkás branddel. Így a hatás nem marad el!
  • Címkék igen széles és letölthető repertoárját találod meg ide kattintva: http://blog.worldlabel.com

Forrás: www.cooklands.com, 4.bp.blogspot.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.