Forrás: Getty

Vigyázat! 3 bokor, ami rendkívül mérgező

Piros gyűszűvirág

Ez a bokor a virágai formájának köszönheti a nevét, hiszen azok a gyűszűre emlékeztetnek. Ez az egyenesen felfelé növő cserje fantasztikusan mutat minden kertben, ami gyönyörű és különleges virágainak tudható be. Szépsége ellenére nem árt óvatosnak lenned vele, ugyanis digitoxin nevű mérget tartalmaz, ami ha bejut a szervezetedbe, akkor szívritmuszavarokat, gyulladásokat, émelygést, hányást, látászavarokat és hallucinációkat okozhat.

Vigyázat! 3 bokor, ami rendkívül mérgező
Forrás: Getty

Őszi kikerics

A Colchicum autumnale csoportokban nő, és gyakran réteken találkozhatsz velük, ahol majdnem ellepi az egész talajt. Természetesen kertekben is megtalálható ez a középmagas cserje, amiről azt fontos tudni, hogy minden része erősen mérgező. A növény colchicint tartalmaz, ami gátolja a sejtosztódást. A szervezetbe bejutva rosszullétet és émelygést okozhat, de súlyos esetben akár halálhoz is vezethet, ugyanis lebénítja a légzést. A gyerekeket és állatokat mindenféleképpen távol kell tartani ettől a növénytől.

Vigyázat! 3 bokor, ami rendkívül mérgező
Forrás: Getty

Sarkantyúfű

A sarkantyúfű is egy ismert növény, latin neve Delphinium Belladonna. Harangformájú virágai minden tekintetet magukra vonzanak, ezért mérgező tulajdonsága ellenére sok kertben megtalálható. Kékben, fehérben és rózsaszínben is létezik, így színt visz a virágágyásba. De vigyázat! A benne található elatin nevű méreg súlyos emésztési zavarokhoz vezethet.

Vigyázat! 3 bokor, ami rendkívül mérgező
Forrás: Getty
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.