Forrás: Getty

Végre nyit a kert! – Mutatjuk a legjobb grillterasz megoldásokat
  • Fedett lugas kiülővel

Ha csak a szűk családdal szoktatok grillezni, akkor felesleges óriási teraszt építeni hozzá. Elég, ha a meglévő lugast lefeded, alá pedig állandósítod a grillt és egy jó minőségű, kényelmes kiülő szettet. Ha nincs lugasod, akkor sincs semmi baj, hiszen egyszerű, könnyű szerkezetes darabokat viszonylag pénztárcabarát módon is ki lehet alakítani.

  • Fedett grill pult a terasz végében

A grillt nem érdemes a terasz belső, fedett részére állítanod, hiszen ott megrekedhet a füst, ami kellemetlen szaggal jár. A grillt mindenképp a terasz végére tervezd, ahová felhúzhatsz egy kisebb, egyszerű féltető szerkezetet. Ez segíthet az erős napfénytől megvédeni a szakácsot, véd a lepotyogó termések ellen, de szellőzni is engedi a helyet.

  • Nyitott, lambériás grill

Ha nem szeretnél állandó grillező sarkot a kertben, de szeretnéd hangulatosabbá tenni a sütögetést, akkor itt a következő DIY projekt számodra: fedd be a kerítés egy részét mutatós lambériával. A lambéria azért jó választás, mert arra könnyen fel lehet fúrni lebegő polcokat és fali díszeket, amik trendi összhatást eredményeznek.

  • Bohém grill sarok

Ha a grillezés mindig az éjszakába nyúlik, akkor egyértelműen a kényelmen legyen a hangsúly. Azaz babzsákok, kültéri szőnyegek és párnák elengedhetetlenek, hogy komfortos legyen az összejövetel sok-sok órán át. Ne feledkezz meg a világításról sem: a lampionok és fénysorok meghitt atmoszférát teremtenek.

  • Grill és asztal egyben

Főként Amerikában nagyon népszerű megoldás, hogy a grillező készülék és az asztal egybe van építve. Bár kétségkívül drágább, a kerted adottságától függően lehet, hogy ez az opció mégis jobban megéri.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.